Verslag tocht op de IJssel 22-7-’18

DSC07465 (2)

Zondagmorgen tegen 10 uur vertrokken we met zijn zessen naar Zutphen. Het was een warme dag en heerlijk om op het water te zijn. Een uur later zaten we in de boten en passeerden het waterfront van Zutphen. Een eindje verder bleken er boten in de nieuwe haven te liggen. Het heeft even geduurd maar het schijnt met die haven toch nog goed te komen. Kasteel Nijenbeek lag er  prachtig bij en we passeerden verschillende groepen ooievaars. Het was druk met recreatieve en beroepsvaart, wat af en toe tot golven en extra stroming leidde. Bij Gorssel hebben we een gepauzeerd. De kruissnelheid bedroeg 9 km per uur.
Op naar Deventer waar het een gezellige drukte was. Tegen half drie bereikten we het eindpunt achter het gebouw van de Deventer roeivereniging.
De vaarafstand bedroeg 21 kilometer en het was een prachtige dag.

DSC07468 (2)