Lidmaatschap

Wat biedt Njord?

Njord is een recreatieve kanovereniging die probeert een zo’n breed mogelijk aanbod aan kanoactiviteiten te bieden aan haar leden. Alleen wedstrijdvaren behoort niet tot onze activiteit. Njord kent de volgende kernactiviteiten:

Recreatief varen in verenigingsverband

Jaarlijks organiseert onze vereniging een aantal vaartochten door nagenoeg het hele land. Hierbij zoeken wij leuke riviertjes en mooie natuurgebieden op. Zie hiervoor ook het fotoboek van onze site. De tochten varieren van lengte tussen ca. 15 en 20 kilometer. Een aantal van deze tochten zijn afgestemd op het niveau van jeugd en beginnende kanoers. Jaarlijks varen wij zo’n 12 tot 15 tochten. Een eigen boot is niet nodig, als je lid wordt kun je de eerste twee seizoenen een kano huren voor 21,- euro per half jaar, daarna voor 30,- euro per half jaar.

Wildwater varen

Deze activiteit is in Nederland sinds kort ook goed mogelijk nu in Zoetermeer een wildwaterbaan van olympische klasse is geopend. Wij gaan enkele keren per jaar naar Duitsland naar het riviertje Erft bij Neuss, wat een lage moeilijkheidsgraad heeft, en naar de wildwaterbaan Hohen Limburg. Ook Zoetermeer of Frankrijk staat nu op het programma. Onze vereniging heeft een aantal wildwater kano’s. Dus zelf aanschaffen is niet nodig.

Zee en brandingvaren

Enkele keren per jaar gaan we brandingvaren en minimaal eens per jaar zeevaren, met name op de Wadden. Leuk voor diegenen die van avontuurlijk varen houden en alle kanotechnieken willen leren kennen. Maar om dit te doen hoef je niet alle technieken te beheersen.

Jeugdactiviteiten

De jeugd kan ook bij Njord goed uit te voeten. Voor de oudere jeugd zijn wildwater varen en zee- en brandingvaren leuke activiteiten. Daarnaast oefenen we in het zwembad. Vooral voor de jongere jeugd is dat ideaal om heel vertrouwd met een kano te worden. Dit doen ze door spelletjes met kano’s te spelen, kanopolo te leren en les te krijgen in kanotechnieken, zoals o.a. eskimoteren. Voor de jongere jeugd hebben we kanotochten die op hun niveau zijn aangepast.

Een Pinksterkamp

Jaarlijks organiseren wij een Pinksterkamp. Hierbij kamperen wij een weekend op een camping waarbij er drie dagen kanotochten worden gemaakt. Ieder jaar zoeken we weer een ander locatie. De deelname is ieder jaar weer groot, ca. 40 deelnemers, en het is dan ook een favoriete activiteit voor veel leden van onze vereniging. Vooral de kinderen genieten veel van dit kamp, met name het drie dagen met elkaar optrekken en kamperen maakt het tot een succes. Het aantal kinderen onder de deelnemers ligt vaak op bijna 50 procent.

Gezelligheidsactiviteiten

Gezelligheid vinden we belangrijk, niet alleen bij het varen. Maar niet ieder lid komt voor de gezelligheid. Een aantal leden neemt nagenoeg niet deel aan verenigingsactiviteiten, maar vaart meer individueel. Sommige leden vinden Njord alleen belangrijk voor hun kanostalling. Natuurlijk zijn er leden die niet varen, maar gewoon lid zijn omdat ze wat met de vereniging hebben of het gewoon gezellig vinden. In het vaarseizoen is de kantine een aantal keer open op de vrijdagavond. Ook kun je als vrijwilliger lekker bezig zijn door o.a. onderhoud of in de kantine te helpen.

Kanocursus

Ieder voorjaar geeft Njord een kanocursus van zes lessen, waarvan vijf in het zwembad. Hierbij leer je de basistechnieken van het kanoen. De kosten bedragen €45 p.p, voor volwassenen, inclusief gebruik kano en toebehoren. Tot 12 jaar € 22,50 p.p.

Kortom, er is haast voor ieders wat wils. Als je interesse hebt, bel eens of kom eens een kijkje nemen.

Lidmaatschap Wijzigingen Doorgeven

Voor aanmelding of opzegging dient u contact op te nemen met:

E-mail: ledenadmin@lkv-njord.nl

De halfjaarlijkse termijnbetaling loopt van 1-1 tot 1-7 en van 1-7 tot 1-1. U ontvangt een nota per email. Bij aangaan van het lidmaatschap gaat de contributie m.i.v. de volgende maand in. Als cursisten besluiten lid te worden gaat de contributie per 1-1- van het volgende jaar in. Bij opzegging van het lidmaatschap vervalt de contributiebetaling m.i.v. de eerstvolgende termijn.

Bij opzegging moet de sleutel van het clubgebouw worden ingeleverd. Na inlevering van de sleutel, zal het daarvoor betaalde borgbedrag worden terugbetaald. Bankrekeningnummer NL65 RABO 0336 6537 78