Kanocursus 2024

Zoals elk jaar organiseert de Lochemse kanovereniging Njord ook in 2024 een kanocursus. De cursus bestaat uit een aantal lessen, waarvan de eerste in het zwembad en de andere lessen op de Berkel.  In de lessen worden de basisvaardigheden van het kajakken onderwezen. Met een programma dat stapsgewijs de vaardigheden overdraagt en de deelnemers tevens kennis laat maken met wat de Njord te bieden heeft.  De cursus is tevens een opstapje naar wat de kanosport te bieden heeft aan mogelijkheden zoals recreatief  varen, wild water en zeevaren.  Bovendien leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen en het geeft je de mogelijkheid kennis te maken met de prachtige rivieren, plassen met de bijbehorende natuur in Nederland en Duitsland.

Het programma (onder voorbehoud) luidt:

Datum Lokatie Cursusonderdelen
zondag 12 mei 8.30 uur. Zwembad Vorden In/Uitstappen, balans, oefenen bij omslaan, legen kano gebruik spatzeil, lage peddelsteun, opkanten.
Woensdag avond 22 mei Berkel Botenhuis Gebruik van de kano, voorwaartse peddelslag en keren, boogslag met bochten varen
Woensdag avond 29 mei Berkel Botenhuis Afstand varen, tempo maken.
Woensdag avond 5 juni Berkel Botenhuis Varen tot de stuw, bochten en wrikken,
Woensdag avond      12 juni

Berkel Botenhuis

Herhalingen en evaluatie. bespreken en plannen afsluitende kanotocht.

De eerste les wordt gegeven op 12 mei van 8.30 uur tot 10. uur in zwembad Den Dennen in Vorden en op woensdagavonden van 19.00 -21:30 uur op de Berkel vanaf het clubhuis. Met het programma is rekening gehouden dat er een les kan worden gemist. De groep bestaat doorgaans uit maximaal 7 personen. Kinderen kunnen vanaf ca 8 jaar deelnemen en deels apart van de volwassenen. Een groep van minimaal 2 kinderen heeft de voorkeur. De kosten bedragen €50  p.p, voor volwassenen, inclusief gebruik kano en toebehoren. Tot 12 jaar € 25 p.p. Je bent hiermee voor dit jaar automatisch lid en kunt gebruik maken van een kano en deelnemen aan kanotochten van Njord. Wel wordt er bij de tochten een bijdrage voor de vervoerskosten gerekend, net als bij ander lid. Ben je nieuwsgierig naar de kano activiteiten die op het programma staan, bekijk dan de activiteitenkalender op deze site.

Voor meer info of aanmelden:  Henk Groeneveld  0647091424 of email: henk@lkv-njord.nl.

Bekijk voor meer informatie over Njord de items op deze site. Of bezoek de open avonden op woensdag 17 en 24 april. Hoeflingweg 4 in Lochem.

kanoclinic