Kanocursus 2022

Zoals elk jaar organiseert de Lochemse kanovereniging Njord ook in 2022 een kanocursus. De cursus bestaat uit een aantal lessen, waarvan de eerste in het zwembad en de andere lessen op de Berkel.  In de lessen worden de basisvaardigheden van het kajakken onderwezen. Met een programma dat stapsgewijs de vaardigheden overdraagt en de deelnemers ook de gezelligheid en saamhorigheid van de vereniging biedt.  De cursus is tevens een opstapje naar wat de kanosport te bieden heeft aan mogelijkheden zoals recreatief  varen, wild water, zeevaren en kanopolo.  Bovendien leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen en het geeft je de mogelijkheid kennis te maken met de prachtige rivieren, plassen met de bijbehorende natuur in Nederland en Duitsland.

Het programma (onder voorbehoud) luidt:

Datum Lokatie Cursusonderdelen
Zondag 8 mei Zwembad Vorden In/Uitstappen, balans, oefenen bij omslaan, legen kano gebruik spatzeil, lage peddelsteun, opkanten.
Vrijdag avond 13 mei Berkel Botenhuis Gebruik van de kano, voorwaartse peddelslag en keren
Vrijdag avond 20 mei Berkel Botenhuis Voorwaartse peddelslag, boogslag en bochten varen
Vrijdag avond 10 juni Berkel Botenhuis Varen tot de stuw, bochten en wrikken
Vrijdag avond 17 juni
 

 

Berkel Botenhuis

Herhalingen en afstand varen

Tocht afsluiting kanocursus

De cursus wordt gegeven op de zondagochtend in zwembad Den Dennen in Vorden en op vrijdagavonden van 19.00 -21:30 uur op de Berkel bij het clubhuis. Met het programma is rekening gehouden dat enkele lessen op de vrijdagavond kunnen worden gemist. De groep bestaat doorgaans uit maximaal 7 personen. Kinderen kunnen vanaf ca 8 jaar deelnemen en deels apart van de volwassenen. Een groep van minimaal 2 kinderen heeft de voorkeur. De kosten bedragen €45 p.p, voor volwassenen, inclusief gebruik kano en toebehoren. Tot 12 jaar € 22,50 p.p. Als je lid wordt, is de cursus gratis. Je kunt ook besluiten na de cursus lid te worden. Je betaald dan voor de rest van het jaar alleen de huur van een kajak.

Meld je aan bij Henk Groeneveld dan wel telefonisch op 0647091424 of email: henk@lkv-njord.nl

Kijk voor meer informatie over Njord bekijk de items op deze site. Of bezoek de open avond op vrijdag 22 april. Hoeflingweg 4 in Lochem.

kanoclinic