Kanoclinic 2020

Zoals elk jaar organiseert de Lochemse kanovereniging Njord ook in 2020 weer een kanoclinic. De clinic bestaat uit een aantal lessen, waarvan de eerste in het zwembad en de andere lessen op de Berkel.  In de lessen worden de basisvaardigheden van het kajakken onderwezen. Met een programma dat stapsgewijs de vaardigheden overdraagt en de deelnemers ook de gezelligheid en saamhorigheid van de vereniging biedt.  De clinic is tevens een opstapje naar wat de kanosport te bieden heeft aan mogelijkheden zoals recreatief  varen, wild water, zeevaren en kanopolo.  Bovendien leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen en het geeft je de mogelijkheid kennis te maken met de prachtige rivieren, plassen met de bijbehorende natuur in Nederland en Duitsland.

Het programma (onder voorbehoud) luidt:

Datum Lokatie Cursusonderdelen
Zondag 7 juni Zwembad Vorden In/Uitstappen, balans, oefenen bij omslaan, legen kano gebruik spatzeil, lage peddelsteun, opkanten.
Vrijdag 12 juni Berkel Botenhuis Gebruik van de kano, voorwaartse peddelslag en keren
Vrijdag 19 juni Berkel Botenhuis Voorwaartse peddelslag, boogslag en bochten varen
Vrijdag 26juni Berkel Botenhuis Varen tot de stuw, bochten, wrikken;  eventueel afsluiting met de glijgoot
Vrijdag 3 juli

Vrijdag 10 juli

Zondag 19 juli

Berkel Botenhuis

Berkel Botenhuis

Nog te bepalen.

 Herhalingen en afstand varen

Herhalingen en afstand varen

Tocht afsluiting kanocursus

De cursus wordt gegeven op de zondagochtend in zwembad Den Dennen in Vorden en op vrijdagavonden van  19.00 -21:30 uur op de Berkel bij het clubhuis. Met het programma is rekening gehouden dat enkele lessen op de vrijdagavond kunnen worden gemist. De kosten bedragen €45 p.p, voor volwassenen, inclusief gebruik kano en toebehoren. Tot 12 jaar € 22,50 p.p. Als je lid wordt, is de clinic gratis. Je kunt ook besluiten na de clinic lid te worden. Je betaald dan voor de rest van het jaar alleen de huur van een kajak

Meld je aan bij Henk Groeneveld  dan wel telefonisch op 0575 528 157 of email: henk@lkv-njord.nl

Kijk voor meer informatie over Njord bekijk de items op deze site. Of bezoek de open avond op 15 mei. Hoeflingweg 4 in Lochem.

kanoclinic