Algemeen

De Lochemse kanovereniging Njord is een vereniging waar gezelligheid en kanovaren voorop staan. De activiteiten van Njord bestaan uit kanotochten en kanoweekenden.  Kanotochten door heel Nederland en in Duitsland. Er wordt recreatief gevaren op rivieren en plassen waarbij mooie routes worden opgezocht. Een kleine groep zoekt ook het grotere water op zoals de Wadden en grote meren. Ben je geïnteresseerd in wildwater varen, ook daarvoor kun je aanhaken bij een selecte groep binnen de vereniging.

Heb je geen ervaring met kanoën, dan kun je deelnemen aan de jaarlijkse kanocursus. Meer informatie hierover vind je in het stukje over de kanocursus, ook onder het kopje activiteiten op deze site. Eens per 14 dagen is er een clubavond op de woensdagavond. Dan is er gelegenheid met anderen een stukje op de Berkel te varen of gewoon even bij te kletsen of een presentatie bij te wonen.  Als je lid wordt, huur je automatisch een kano bij Njord. Heb je een eigen kano, dan heb je het recht deze tegen een vergoeding op de vereniging te stallen. Wil je meer weten over het lidmaatschap, kijk dan onder het kopje ‘vereniging’ op deze site.

               Jaarlijkse kanocursus.

Njord bestaat sinds 29 augustus 1980. Opgericht aan de Hoeflingweg 4 aan de Berkel waar het zich nog steeds bevindt. Om een indruk van de vereniging te kunnen krijgen kunt u altijd op de woensdagavond een kijkje komen nemen. Spontaan binnenlopen mag maar het is handig om even vooraf een mailtje te sturen naar  janny@lkv-njord.nl   Het adres is

Kanovereniging Njord
Hoeflingweg 4
7241 CH Lochem