Verslag toertocht Regge rond Enter

Toertocht op de Regge, rond Enter.

Op zondag 4 mei waren we met vijf deelnemers om 08.00 bij Njord om de boten op te laden. Daarna reden we naar de “Waarf” in Enter, een mooi water met voldoende parkeermogelijkheid en prima mogelijkheid om de boten en onszelf te water te laten. Aan de overkant vanwaar wij te water gingen ligt het botenhuis van de Enter-zomp, die in de zomer de midden Regge bevaart. We voeren via een stukje boven Regge door het mooie Reggedal, naar de plek waar de Eschelose Aa in de de Regge stroom. We kwamen nog een kleine tijdelijke stuw tegen in de Regge, want hierdoor kon de Zomp niet de midden Regge op. Verderop voeren we de Eschelose Aa op, die we bijna konden volgen tot het Twente kanaal naar Almelo. Bij een laatste stuw ervoor was onze lunchpauze waarna we weer omkeerden. Daarna nog een mooi stuk midden Regge richting Rijssen. Voor die tijd sloegen we links af en via een lange overdracht voeren we via de Elsgraven en de Entergraven weer terug naar de “Waarf” waarvoor we de boten even moesten overdragen, want de Entergraven komt er net naast langs.

De boten werden op de kanokar geladen en reden we weer Naar Njord, na deze mooie tocht aan het begin van de Regge.