verslag tocht op de Werse en de Ems 2018

20180422_095626

Het beloofd die zondag prachtig weer te worden. Na anderhalf uur rijden arriveren we bij de Pleistermühle ten westen van Munster. Bij aanlegsteiger van de kanoverhuurder gaan we te water. De Werse is een sterk meanderende rivier omgeven door bomen. Je vaart echt door de natuur. Onderweg komen we nog twee watermolens tegen waar we steeds een behoorlijk stukje moeten klunen.

20180422_135425

Bij de tweede molen is het tijd voor koffie met een broodje.  Het stuk hiervoor loopt door een soort recreatiepark met bouwsels die het uitzicht niet zo aantrekkelijk maken. De pauzeplek was een grote trap naar  het water. Alsof het voor ons gemaakt was.

20180422_132416

Vanaf dit punt wordt de Werse een natuurgebied. Er is geen bebouwing en dode bomen laat men gedeeltelijk liggen. Afstand houden is belangrijk. Doe je dat niet dan kom je dwars te liggen, waarna het door de stroming lastig is om weer op koers te komen.  Na 3 kilometer bereiken we de Ems. Om na een totale vaarafstand van 18 km de boten weer op de kant te trekken. Al met al een prachtige dag met zomerweer en dat in april.

Meer foto’s, kijk bovenaan het scherm onder foto’s & film.