Koudste Pinksterkamp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De traditie van het Pinksterkamp bestaat nog bij Njord. Maar er beginnen scheurtjes in te komen.  Dit jaar bereikten we een laagterecord wat betreft het aantal deelnemers, namelijk negen. Komt er een jaar dat we het afblazen vanwege te weinig aanmeldingen? Er was eens een tijd met rond de vijftig deelnemers. Dat was ook wel veel van het goede. Het voordeel van een kleine groep is dat er een heel relaxte sfeer ontstaat. Er werd nog een record gebroken. Met ook nog een kouderecord werd dit Pinksterkamp er helemaal één om in de boeken te schrijven? Temperaturen onder de 10 graden en door de wind die vol uit de polder woei, was de gevoelstemperatuur in de avond nog een stuk lager. We stonden op de boerencamping in Noorden in de volle wind. Dat hebben we twintig jaar net zo meegemaakt op dezelfde camping toen we ‘s nachts bijna zijn weggewaaid.  Maar, het was een prachtig kanoweekend. De Nieuwkoopse plassen hadden we nagenoeg voor ons alleen. De barre weersverwachtingen hadden nagenoeg iedereen weggehouden. Het was uitstekend kanoweer. Nu en dan even een kleine plens regen en verder best veel zon en van de wind hadden we geen last. Het is bovendien misschien wel de mooiste tijd van het jaar om er te varen. Het bies en riet is nog laag waardoor je goed van je af kunt kijken. Mooie kruip en sluip kreekjes. Veel bloeiende planten, uitgelaten koeien, lammeren en jonge watervogels maakten dat er veel leven was. Op de camping daarentegen wel aardig wat gasten. Rond lopende kippen die de voortent kwamen stofzuigen maakte het allemaal nog gezelliger. ’s Avonds dik in de kleren, goed uit de wind blijven en dicht tegen elkaar kruipen verhoogde de gezelligheid geheel op geheel eigen wijze. ’s Ochtends dan toch ontbijten in het zonnetje om vervolgens toch weer toeten schuilen voor een plens regen waarna we weer door het zonnetje werden opgewarmd. Kortom, een Pinksterkamp met alles er op en er aan. Dit was het derde Pinksterkamp in Noorden en de Nieuwkoopse plassen. Jaartallen, 1996, 2006 en dus 2016. Mooi om de tien jaar. Ik vroeg me af of ik over tien jaar misschien weer met Pinksteren door dit gebied zou varen. Voor de mooie foto’s, zie het fotoboek van deze site.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA