Het was weer een geslaagde kanocursus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook dit jaar kunnen we weer terugkijken op een geslaagde kanocursus. Bij de kanocursus van Njord worden geen toetsen of examens afgenomen. Doel is dat de deelnemers aan het einde van de cursus de basisvaardigheden beheersen of op zijn minst kunnen toepassen. Lukt dat wat minder, geen probleem. De deelnemer kan door lid te worden alsnog door veel oefenen de technieken meester worden en  anders heeft men er zeker wat van opgestoken en is leuke ervaring rijker. Met een groep van 7 deelnemers zagen we weer een gemêleerd gezelschap waarbij er grote onderlinge verschillen waren in de snelheid waarmee men de technieken eigen wist te maken. Met een eerste les in het zwembad werd iedereen goed ‘watervrij’ gemaakt. Dit wil zeggen heel veel technieken met een kano proberen waarbij omslaan niet erg was, integendeel, zelfs een aantal keren moest om te leren hoe daar mee om te gaan. Daarna drie vrijdagavonden op Berkel veel oefenen met de peddelslag en steeds meer meters maken. De vijfde en laatste les was een kanotochtje op de plas van Bussloo. Waarbij zo’n zeven km werd gevaren en nabij de strandjes nog wat technieken konden worden geoefend. We troffen het enorm met het weer. Het was een heel gezellige groep wat de vrijdagavonden op de club weer veel leven en gezelligheid bracht. Daarvoor dank aan de cursisten en veel dank aan de begeleiders, Janny (kantine), Jan, Berend en Meggie voor hun hulp. Zie ook het fotoboek op de site