Verslag WW Frankrijk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was weer mei vakantie en weer tijd voor een weekje WW varen. Waar nu heen te gaan. Sault Brenaz was vorig jaar een teleurstelling door de hoge waterstand. De Durance stond ook op het verlanglijstje, wel een stukje verder rijden. Het werd een  combi die uitstekend is bevallen. Eerst een paar dagen naar SB en dan nog drie dagen op de Durance. Marlies, Rick en Koen vertrokken al op tijd en wel op vrijdag 29 april. Leo, Bart en Henk volgden op zaterdag nadat Henk eerst zijn nachtdienst had afgerond. Tobias had nog een feestje van een suikertante en kon pas zondagavond vertrekken. Hiervoor koos hij een busverbinding via Parijs naar Lyon waar wij hem op maandag middag hem met ons allen hebben opgehaald. Natuurlijk niet zonder Lyon even te bekijken.Dat hadden we graag te voet gedaan, maar het parkeren bleek een probleem te zijn. Genoeg parkeergarages maar allemaal een doorrij hoogte van 1.80 m. Laat dat nu net te laag zijn voor onze auto’s met kanosteunen. Na het hele centrum van Lyon te hebben doorkruist vonden we er uiteindelijke eentje net de rivier de Saone over, die in de stad aan de Rhone ontspringt. Tijd voor een maaltijd op een terras. Terug naar SB toen het al donker was. Onderweg verrast door een groot wild zwijn die zo nodig net voor onze auto over moest steken. Hij had goed ingeschat dat het net kon maar liever hadden we gezien dat hij even had gewacht.

Op 1 mei na mooi weer. De dag van de arbeid was een dag van de koude, 6 graden. Eenmaal de baan op was genoeg dus aan het einde van de middag even een koffietentje opzoeken. Vergeet het maar. Op zondag is er veel, heel veel dicht in de dorpen die wij bezochten met uitzondering van snackbars waar we geen trek in hadden. Vanaf dinsdag mooi weer en woensdag richting de Durance. Bart had een camping op het oog maar kon geen contact maken, geen goed voorteken. Bleek dus dicht te zijn maar niet alleen deze camping, na een stuk of 8 campings te zijn afgereden vonden we er één die open was. Camping La Verger in het dorp La Roche-de-Rame, een stukje ten zuiden van Briancon.  Een mooie camping waar we ’s ochtends van een heerlijk zonnetje konden genieten en ’s middags het water op. Alleen was de waterstand ongebruikelijk laag en was alleen het onderste deel van de Durance leuk bevaarbaar. De bovenloop werd een teleurstelling. In plaats van 3 dagen varen werden het er twee waarbij we het onderste deel gewoon tweemaal gevaren hebben. Daar was het dan ook weer helemaal leuk genoeg voor. Jammer dat we niet hoger op konden varen maar de mooie dagen en omgeving waren er niet minder om. We besloten dat we deze combi nog maar eens over moesten doen.