Verslag Sail 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Op zaterdagochtend 22 augustus werd tijdens de SAIL Amsterdam 2015 is een Kanosaluut aan de Tallships georganiseerd. De perfecte organisatie lag bij de Federatie Amsterdamse Kanoverenigingen, in nauwe samenwerking met de Amsterdamse Kanoverenigingen Gaasperplas, Zeeburg en Sloterplas.

Hans Maarse had het initiatief genomen om Njord aan te melden. Ondanks wat afmeldingen was Njord toch met 11 man aanwezig: twee hanzen, twee enschedeers, twee alterno’s, twee dekkers, jannie en berend, en last but not least jacqueline. Laatst genoemde voer haar maiden tocht, chapeau.

In de IJ-haven mochten we tussen 9:00 en 10:30 uur tussen de tall ships varen. Kanoërs konden starten vanaf drie lokaties. Op het IJ kwam iedereen samen en werden de groepen samengevoegd tot één “konvooi”. Een indrukwekkend aantal kanoers! Ook op de kade was het druk. Totaal trok Sail op zaterdag 600.000 bezoekers, waarvan vermoedelijk een groot deel was gekomen om naar de 11 Njord vaarders te kijken.

Er was geen koffie- op plasstop waardoor Berend niets anders kon bedenken dan langs een woonark te varen en te bedelen om een kop koffie. Galant, zo als we Berend kennen, schonk hij de koffie aan Yvonne.

Voor iedereen was het een vroege start. Om de dag verder door te komen was een bak sterke koffie op de terugweg dan ook voor bijna iedereen noodzakelijk. Marlies nodigde ons uit zodat we gelijk haar nieuwe stulp konden bewonderen. ‘Bescheiden en toch netjes’, zo zou Heer Bommel met gevoel voor understatement zeggen.

Het was een dag, Njord waardig. Zet hem maar vast weer in je agenda, want over vijf jaar gaat Njord weer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA