Een middag op de IJssel 20-7-2014

Verslag een middag op de IJssel 20-7-2014.

Foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotos/nggallery/njord-2014-2/ijssel-juli-2014

Om één uur verzamelden zich twaalf vaarders bij het clubgebouw om naar Doesburg af te reizen. Tot elf uur  ’s ochtends was dat onzeker. Het  KNMI voorspelde buien met: onweer, hagel en windstoten. Na overleg en raadpleging van verschillende weersites is besloten om te varen. De buien zouden ons in de avonduren bereiken.

Na de auto’s en de botenwagen op de juiste plaats geparkeerd te hebben gingen we om half drie te water. De drie juniorleden weerden zich kranig en het tempo was goed. Op Het Zwarte Schaar werd geleerd, hoe je met golven van passerende boten om moet gaan. Na vijftig minuten draaiden we de IJssel op. We hoorden wat grommel op de achtergrond. We genoten van het rimpelloze water en de prachtige oevers. Een blik over de schouders was voldoende om de bui te zien hangen en na een bliksemschicht voor ons, besloten we het onweer op de wal af te wachten. Het begon te regenen. Niet leuk want enkele van ons hadden de regenkleding in de auto achtergelaten.

bjorn

Na een half uur gingen we weer te water. Alles ging goed, de lichte regen ging over in een wolkbreuk die gelukkig maar een halfuur duurde. Twaalf verzopen katten koersten richting Zutphen, waar we bijna droog en een paar uur later dan gepland aankwamen. Grote pech,  Roger is zijn telefoon kwijt. Herhaald controleren van mogelijke bergplekken levert niets op. Als je zijn telefoon laat bellen, gaat deze wel over, maar je hoort hem niet. Roger besluit om maandag  te gaan zoeken.

Redactie:

Bericht van Roger “Hier schrijft een blije man… 😉 telefoon gevonden iets ten noorden van pontveer Bronkhorst”

aankomst

Negen uur aankomst in Lochem , de stemming is opgeklaard net als het weer. Wat blijkt? Iedereen heeft va n de tocht genoten.

Roger ik hoop de je je telefoon terugvind.

Hans