Verslag Kanoclinics 2014

Nou, dat was nog eens een heerlijke  afsluiting van een geslaagde kanoclinic!! Vrijdagavond  27 juni. Verzamelen om 18.45u bij het clubhuis. Het weer is aangenaam, ondanks de regenachtige weersvoorspelling. Als cursisten mogen we het genoegen smaken van een kopje koffie of thee, alvorens met de boten en het water aan de slag te gaan. Op het programma staat een kort tochtje op de Berkel, richting Zutphen.  Met Henk en Jan als onbevreesde begeleiders! Oefenen met de slagen, maar vooral nog: genieten van het varen in bijna ongerepte natuur. Wat is het prachtig, op de Berkel! Ik waan me soms in een klein oerwoud! Tja, mijn fantasie wordt op die mooie Berkel nogal geprikkeld… Het varen gaat lekker, iedereen lijkt zich op z’n gemak te voelen. Op Henk’s verzoek blijft iedereen een beetje bij mekaar in de buurt. En ik moet zeggen, dat het een soort zorgzaamheid in me oproept, en dat voelt prettig. Je let op mekaar, zorgt met z’n allen voor mekaar. Prachtig ook de zwanen die we onderweg tegenkwamen! Voorzichtig, goed uitkijken hoe ze reageren als je dichterbij komt. Ze hebben 3 jonkies bij zich. Gelukkig gedragen ze zich kalm en als eendjes varen we achter elkaar achter moedereend Henk aan, met vadereend Jan in de achterhoede. Zalig, zo’n tochtje!

Aangekomen bij de stuw, tot waar we zouden varen, keren we gelijk weer om: te weinig tijd om uit te stappen en aan de andere kant nog verder te gaan. Geeft helemaal niks, want op deze manier kunnen we nog wat verder werken aan onze techniek. De terugtocht lijkt sneller te gaan, misschien wel omdat een paar mensen – waaronder ikzelf! – gedreven zijn om in een wildwaterbootje nog de schans af te gaan. Niet die hele grote springschans natuurlijk, want we zijn nog groentjes! Ik had de eerste keer dat ik het clubhuis en de schans zag, niet durven denken dat ik zelf een paar maanden later van die toen nog enge ‘goot’ af zou gaan. Maar wat was het kicken!! Ge-wel-dig! Ook de anderen die eraf gingen, Bjorn, Meggie en Douwe waren na de eerste keer springen behoorlijk enthousiast! Natuurlijk ging onze stoere reddingszwemmer Jan ons eerst even voor, zodat onze water- en springvrees al wat gebroken was. Maar toen gingen we los! Elkaar aanmoedigen, elkaar toejuichen…, dat is teamspirit! Dat is Njord! Ik ben superenthousiast: dit is mijn club! En wat een verrassing, toen we bij een drankje nog lekker nagenoten van de avond, en Henk opeens het woord nam. ‘Beste mensen, we hebben nog wat voor jullie.’ En één voor één kregen we een ‘officieel’ certificaat met foto en een mondelinge, persoonlijke noot van Henk.

De avond had niet beter afgesloten kunnen worden!

Henk, Jan, Lidy en Janny: dank, jullie waren weer geweldig!!

Roger Vossen

Foto’s http://www.lkv-njord.nl/fotos/nggallery/njord-2014-2/kanocursus-busloo