Verslag Weekend Zeevaren

Zaterdagochtend, 9uur. Uitslapen want Zeeland laten we aan ons voorbij gaan. Het zal een regenachtig weekend worden met veel wind (windkracht 6 a 7). Dus wijken we uit naar beschut groot water, het Ketelmeer. Vanaf het strandje Schokkerhaven gaan we het water op, Eric Henk en ik. We varen tegen de wind en de klok in om het eiland IJsseloog. Halverwege gaan we relax met de wind in de rug door de vaargeul. We kunnen uit de wind iets eten en kijken uit op Schokkerhaven. Na de lunch vertrekken we richting de eilandjes bij Kampereiland. Daar aangekomen liggen we heerlijk uit de wind in het gras. Na de pauze varen terug naar het strandje van Schokkerhaven. Aan het einde van de tocht worden we nog getrakteerd op een stevige regenbui. Je zag geen hand meer voor ogen. Henk en Eric kijken erg serieus, zo te zien zijn ze niet echt gecharmeerd van de bui… Inladen en wegwezen.

We overnachten in Dronten op de camping Revehof. Prima camping! er wordt een feestje gehouden. We krijgen een uitnodiging om de restjes chinees op te eten, daar maken we gebruik van. Er was genoeg. Henk en Albert kijken bij de boer naar het Nederlandse voetbal elftal. Dat werd een latertje, Verlenging en doelschoppen.

Zondag hebben we op het Veluwemeer gevaren. We vertrekken vanaf de reddingsmaatschappij bij Harderwijk (gemaal Lovink) wéér tegen de wind in, nu om een eilandje de Kluut. Dat had ook andersom gekund! Henk en Eric kijken weer serieus :–) Vanaf de Kluut varen we naar Harderwijk om een visje te halen. We spreken een paar kayakkers van de kanovereniging Harderwijk bij hun nieuwe riante onderkomen. Na het onvermijdelijke visje  (haring en lekkerbek) gaan we op zoek naar de surfgolven op het Wijderwold. We varen onder de leiding van Eric, nu kijk ik serieus.. Maar dat komt door de dreiging van onweer, gelukkig bleef het stil. We varen naar het midden van het meer en surfen terug naar het het eilandje Knarland. Daar maken we een korte stop en varen onder leiding van Henk weer naar het startpunt. We komen dit keer droog aan. 

Al met al een goede oefening voor ons vaarweekje in Zweden (Boshulan) in augustus. We hebben geoefend met forse wind vanuit alle hoeken. Alleen het beladen van de boten is achterwege gebleven. Het was een leuk en leerzaam weekend.

Foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotos/nggallery/njord-2014-2/groot-water-2014