Verslag rondje Nuldernauw 13-7-2014

Rondje Nuldernauw 13 juli 2014

Om 8:00 uur vertrokken Albert, Bart , Berend en twee Hansen richting Zeewolde. Het was krap met drie man op de achterbank. Gelukkig wilde Albert wel voorin zitten. Het was rustig op de weg. Na twee keer door rood licht te zijn gereden arriveerden we op het strand bij Zeewolde. Hier vermaakte zich al een groep dames met een exotisch soort gymnastiek. Enkele heren probeerden hun spiermassa te vergoten door gietijzeren gewichten op te tillen.  Er werd veel  gezucht.  Aan de spiermassa was niets te zien.

Het eerste deel van de tocht was 8 km in zuidwestelijke richting. Ondanks de lichte tegenwind zat het tempo er goed in, 6 km/h. Op het verste punt hebben we de boeg gekeerd, waarbij je weer kennis maakte met de vreemde korte golfslag van het Veluwemeer. De ochtend was licht bewolkt begonnen, op de eerste rustplek begon het aangenaam te worden.  Even de buienradar gecheckt, niets aan de hand. Op naar het eiland Zegge voor de kust van Zeewolde. Een snelle tocht met de wind in de rug. De tweede pauze hebben we op het eiland doorgebracht. Een aardige bestemming met een binnenhaventje voor jachten en een strandje. De tocht zat er bijna op. Nog  een rondje om het eiland en de boten konden opgeladen worden.

Door de inspanning en tekort aan water hadden de heren dorst gekregen. Gelukkig was er een strandtent waar ze ons geholpen hebben. Tip voor de volgende keer. NEEM ALTIJD VOLDOENDE WATER MEE.

Op terugweg stonden alle stoplichten op groen. Berend zat voorin. Dit bleek voor de ruimte op de achterbank geen verschil te maken.