Beleef de Berkel 2013

Opening Beleef de Berkel 6 juli 2013

Film op  http://youtu.be/JIXMZPJuEBQ  Foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=171

Zaterdagochtend 6 juli was het dan zo ver. De officiële opening van het projectresultaat van “Beleef de Berkel” waarin Waterschap Rijn en IJssel & de Gemeente Lochem de Berkel nabij de Etalage van de Toekomst in Lochem de Berkel en haar oevers opnieuw heeft ingericht. Deel van deze herinrichting was het aanbrengen van drie cascades met vis- en kano doorlaatbare passages. Er zijn zogeheten borstelpassages toegepast een idee wat wij als kanovereniging hebben aangedragen nadat we in Duitsland daar goede ervaringen mee hebben opgedaan. Een oplossing die meer waterschappen zouden moeten toepassen bij het vispasseerbaar maken rivieren en beken.

Nadat we als kanovereniging de officiële openingshandeling hadden verricht op aangeven van heemraad Antoinette van Helvoirt en wethouder Jan Kottenberg door de bel vanuit een gelanceerde kayak te luiden, wilde de heemraad dat, moedig als ze was, ook proberen. Na enige instructie en de waarschuwing voor een nat pak, gleed ze onvervaard de glijgoot af te water. De bel werd geluid maar toen bleek dat het varen van een rank rodeospeelbootje best spannend is. Enfin kijk u zelf maar.

Impressie van de opening van het projectresultaat “Beleef de Berkel” in Lochem met de spectaculaire openingsbel van heemraad Antoinette van Helvoirt van Waterschap Rijn & IJssel en enkele impressies van de activiteiten van kanovereniging LKV-NJORD uit Lochem