Beginners aan het werk (Erft)

Beginners aan het werk (Erft)

Zondagochtend vertrokken we goed gemutst vanuit twee locaties naar Neuss nabij Dusseldorf. Daar stroomt de rivier de Erft waarin een traject van circa 2,5 km een zevental kleinere stroomversnellingen van verschillende zwaarte zitten. Ideaal om beginners de eerste principes van wildwatervaren bij te brengen. Terwijl de ervaren vaarders de golf bij de Gnadertaler Bruecke opzochten onderging Bjorn de eerste wildwaterervaringen. Varen met neus van de kano in de stroom. Varen op 5 voor 12 , 12 uur en daarna 5 over 12 om de stromende rivier te kunnen oversteken. Ervaren dat je automatisch vaart naar de plek waar je heen kijkt en vooral actief voor in de kano zitten. En dat je in stromend water tegen de stroom in moet werken. En dat valt nog niet mee met 33 graden in de schaduw. Maar oefening baart kunst. Deze ervaring smaakte naar meer. Vooral toen we op de afzak naar de Rhein een passage van 1,5 meter verval konden nemen door vooral strak recht uit te varen. Dat geeft voldoening. De komende weken gaan we wisselend in het zwembad Vorden en in de branding oefenen. Eind augustus staat Duitsland weer op de rol. Foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=170