Veluwerally 2012

Veluwerally 2012

Fotoboek op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=144 en http://www.kanoweb.nl/veluwerally_2012.htm

Zondagochtend 0600 gaat de wekker. 0700 zijn we bij Henk in Zutphen en om 0745 in Giesbeek bij Rhederlaag bij de start van de Veluwerally. We varen op ons gemak Rhederlaag uit de IJssel op die met 4 a 5 km/uur stroomt. De komende 6 uur varen krijgen we dus 24 km cadeau. Rest nog 26 km zelf varen naar Deventer.

Onze eerste bestemming is Doesburg. We varen door mistflarden en worden ingehaald door een drakenbook metg regelmatige trommelslagen. Een fantastisch gezicht. Waar is mijn camera eigenlijk. Henk zoek even. Enfin De drakenboot verdwijnt in de mist, Jammer. Maar snel daarna komt de camera tevoorschijn net als de zon trouwens. Het wordt een fantastische dag.

Doesburg verschijnt om 0830. We hebben al heel wat praatjes met medevaarders gevoerd. Kopje koffie bij de pont van Dieren en een praatje met Gerleen van Anax uit Zutphen. Melvin vaart de 100km naar Kampen. Stoer hoor Erik Rovenkamp (van de Kanoshop en NKB bestuur) schiet ons aan. Een mooie bijzondere peddel heeft hij (net gekocht op de Kanumesse).  Zie fotoboek

Door naar Brummen/Bronkhorst waar we Teun Lubberdink rond 1100 ontmoeten. Hij heeft de koeien weer gemolken en vaart met ons mee naar Deventer.

Zutphen is de volgende stop. Njord bemenst deze post (Lidy, Corrie, Jannie, en Diederik) Het is een komen en gaan van vaarders 480 in totaal. Wij zoeken rust tegen de muur van de Bult van Ketje, heerlijk in de zon. Om 1300 steken we van wal voor de laatste 15 km naar Deventer.

Bij het Twentekanaal zien we Klaas en Dennis Raangs die net als Bart van Alten de veiligheid borgde voor de kanovaarders die de beroepsvaart niet kunnen zien aankomen vanaf de sluis van Eefde.

Onderweg nog gestopt bij het veer van Gorssel. Mooie paleizen op de rivierduinen. De drijvende duikers onderweg en de vliegers kondigen Deventer aan. Eindpunt voor onze vaarders. Zou volgend jaar Njord weer meedoen met de Njordees? Nu hebben de Skonevaarders hem gebruikt om de 100km te varen.

Namens de veluwerally organisatie bedanken we alle  vrijwilligers van Njord die deze versie van de Veluwerally weer tot een succes maakten.

Kijk voor meer foto’s op http://www.veluwerally.nl/fotoalbum.php