Canadezentocht ems 2012

Canadezentocht EMS 2012

Fotoboek onder deze klik 

Bert Roest organiseerde dit jaar een stoomcursus open kano varen met Canadezen. En het sluitstuk was een trektocht op de Ems van Salzbergen naar Lingen met een kampeerplaats bij het voormalige veerhuis van Emsburen. Uiteindelijk met drie stellen gevaren, omdat Lidy geen vaarmaatje kon vinden. Jammer voor haar. Wij konden door het bezoek van onze siciliaan pas op zondagochtend aanschuiven en vonden Bert, Ineke, Gabrielle en Berend aan het ontbijt bij twee klamme tentjes. Het was fris met 3 graden. Maar Ineke bakte vakkundig een eitje voor ons en met een kop koffie achter de kiezen voeren we weg voor de 8 km van Emsburen naar Lingen (Haneker Fahre). Fraaie beelden onderweg. Een rivier die nog dampt, Paarden die als slanke sihouletten afsteken tegen de einder en jonge koeien die nieuwsgierig blijven en zeker 300 meter mee bewegen met ons.Maar ook leuke gesprekken over van alles en nog wat. Ongemerkt waren we we zo bij een koffiestop waar de appeltaart goed smaakte. De tweede etappe liet ook industrie zien, oude en nieuwe. De sluizen van het kanaal naar Nordhorn Vechte/Ems kondigen het einde van deze leuke tocht aan. We landen aan bij Haneker Fahre (am Wasserfall) en genieten op het terras van een versnapering. Dan een uurtje terug naar huis, want de Ems is dichtbij. Volgend jaar zeker weer en wellicht de Werse nabij Muenster.