Vecht en Regge 2011

Regge en Vecht – 30 oktober 2011 

foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=102

Op deze zondag waarop de wintertijd weer begon, was de temperatuur nog zomers. Met ongeveer 18 graden was het heerlijk kanoën, al liet de zon zich niet veel zien. Met z’n drieën, Hans, Lidy en ondergetekende vertrokken we naar het startpunt van deze toertocht, bij een brug over de Regge in de buurt van Lemele. Albert was rechtstreeks naar het vertrekpunt gekomen. Na het afladen van de kano’s werd er gependeld om een auto bij het eindpunt te hebben en na een beker koffie vertrokken we voor deze mooie tocht. Het eerste deel over de smalle Regge, die na enkele kilometers uitmondt in de bredere Vecht. Onderweg zagen we enige ijsvogels! Nabij Vilsteren zijn er een stuw en sluis in de Vecht, echter is de sluis op zondag niet in gebruik. Voor ons dus een overdraging en meteen een koffiestop. Gezellig aan een picknicktafel. Na deze pauze verder gepeddeld naar Dalfsen, waar we nog een korte pauze hielden en dan de laatste etappe langs Dalfsen tot een zijarm van de Vecht, waarachter de dijk de auto met kanotrailer stond geparkeerd. Na een lastige uitstap in het riet, waarbij we de voeten niet droog hielden, konden we de kano’s weer uit het water halen. We reden op de terugweg van Dalfsen langs het startpunt bij Lemele om de andere auto op te pikken en daarna terug naar Lochem.

Janny Wilgenhof