Verslag Snerttocht

Vannacht is de klok een uur terug gezet wat tot gevolg had dat we konden uitslapen en ook nog eens varen. De vertrektijd van 10.00 uur is dan ook errug relaxed. Bij aankomst bij het clubhuis zette deze relaxte sfeer zich helemaal door; geheel anders dan anders werden in het clubhuis eerst even wat nieuwtjes uitgewisseld alvorens de boten op werden geladen. Dat hadden we beter niet kunnen doen; het heeft ons de hele dag achtervolgt. Al tijdens het laden van de boten begon het te regenen. De reis was natuurlijk een makkie. Was weer aardig droog toen we aankwamen. Net toen we de dop van de thermosfles wilden opendraaien voor de gebruikelijke koffie/theepauze voor aanvang van de tocht, begon de regen weer. Het werd een snelle bak. Dit ritme heeft zich de hele dag zo’n beetje doorgezet; tijdens het varen beetje regen en droog, tijdens de pauzes regen….das dus pech hebben. Ondanks dat was het vooral een hele gezellige tocht. We waren met 9 personen; Henk, Lidy, Ellen, Patrick, Jannie, Johan, Guus, Hans en ik. We hebben allemaal erg genoten van de prachtige herfstkleuren en natuurlijk van de heerlijke stroopwafels van Guus. Ondanks dat we hebben geprobeerd niet voor 16.00 uur aan te komen bij het clubhuis. Dat lukte ons dat maar net. De korte pauzes hebben hier vast toe bijgedragen. Jannie heeft voor een grote pan snert gezorgd. Dat smaakte voortreffelijk na zo’n hele dag buiten. Rond 17.30 uur was een groot deel van de pan weggewerkt en zijn we allen weer op huis aangegaan.