WW Hohenlimburg / Lenne

WW Hohenlimburg Lenne

Dit is een combinatietocht van de PWBZ en de Toercommissie (TC). Wanneer er genoeg water in de Lenne staat varen we met afvaartboten van Altena naar Hohenlimburg. De Lenne is een voornamelijk vlakwater rivier die hier en daar WW1 stroming kent (2 overdragingen) en ter plekke van de WW baan Hohenlimburg een WW3/WW1 karakter kent. De rivier kronkelt door het Lennedal, dat begroeid is en verrassende doorkijkjes kent. We hoeven niet te pendelen omdat de WW vaarders de auto al naar Hohenlimburg terugrijden.

Zowel de geoefende als de beginnende WW vaarder kan op de 300 meter lange baan in de Lenne die is zeer geschikt om het wildwatervaren te beoefenen, terecht. Niveau varieert van WW1 tot WW3. Kosten van de baan 6 euro voor de middag (normaal 10 euro voor de gehele dag). We reizen in de loop van de ochtend en stoppen wellicht onderweg in het Waldhotel aan de A31 voor een traditionele kop koffie.

Wanneer de waterstand van de Lenne te laag is, Wijken we met de toervaarders uit naar de Ruhr. Veel mensen denken dat deze rivier die door het Ruhrgebied loopt landschappelijk niet interessant is, maar dat klopt helemaal niet. We varen in dit geval van naar keuze van Schwerte tot Herdecke (20 km) of Herdecke naar Hattingen (20 km) Omdat er nu wel gependeld moet worden benutten we de  terugrijdende WW vaarders om onze achterblijvende auto op te halen. Kijk eens op http://www.wdr.de/themen/kultur/kulturhauptstadt_2010/ruhrtour/index.php?rubrikenstyle=kultur

Vaarleiding;  Eric van Capelleveen / Lidy Groeneveld
Verplicht: Wetsuite, zwemvest, kanoschoentjes
Kosten:        Reiskosten 9 euro, kosten WW baan 6 euro
Vertrek:        Zondagochtend 7 november 09:00
Terug:          Zondagavond 19:00
Niveau         Beginners en gevorderden
Opgeven:     Uiterlijk 5 november bij Eric 0653-260109 EricAfbeeldinglkv-njord.nl

Geschreven door Eric van Capelleveen