Waalclinic 2010

 Waalclinic

Waalclinic 12 en 13 juni 2010 NKB Gewest Oost
Vanaf 11 juni kan van de camping gebruik worden gemaakt. Let op: het komt steeds vaker voor dat deelnemers zonder voldoende uitrusting of met een niet-passende boot komen. Dat kan aanleiding zijn om deelname te weigeren. Informatie over deelname en de eisen aan de uitrusting zijn verkrijgbaar bij Nico Middelkoop. Ook aanmelen kan bij Nico Middelkoop (nmiddelkoop@planet.nl).

De NKB-kajakinstructeurs Binnenwater van Gewest Oost organiseren nu alweer voor de achtste keer een instructieweekend op de Waal. In dit weekend krijg je les in de specifieke technieken die horen bij het varen op grote rivieren en groot open water. Het weekend is bedoeld voor zowel beginners als mensen die al eerder op grote rivieren hebben gevaren. We varen in drie groepen, ieder op zijn eigen niveau.  Je kunt de lage steun in de golven uitproberen, maar ook de re-entry and roll in golven van een meter hoog. Je gaat kibbetje varen, maar steekt ook regelmatig de rivier over. Zelf wildwater varen in een zeekajak leer je. Het is altijd weer een heel leuk weekend, waar je heel veel leert. En het is een leuke gelegenheid om met de andere kanoverenigingen in het Gewest Oost kennis te maken.
 
Dit jaar willen we mensen ook weer de kans geven om het examen Toervaardigheid en Toervaardigheid-Extra af te leggen. Het praktijkgedeelte nemen we op zaterdag af, het theorie-examen in overleg later. Als je examen wilt doen moet je al wel voldoende tochten hebben gevaren.  En om TVE-examen te doen moet je al TV heben. Zie voor de eisen de NKB-opleidingen site.
 
Ook dit jaar kamperen we weer op camping Waalstrand te Gendt. Je bent vanaf vrijdagmiddag welkom.  Het varen is op zaterdag en zondag. Die dagen moet je om half tien klaar staan bij het water. Het is twee dagen, maar je mag ook ??n dag komen.
De kosten zijn gering. Je hoeft alleen de camping, je eten en je reiskosten te betalen. De instructie is gratis, Gewest Oost betaalt de kosten van de instructeurs.
Het weekend wordt gehouden op 12 en 13 juni 2010
Meldt je snel aan, maar liefst eerder. Dan weten wij hoeveel campingruimte we nodig hebben en of we voldoende instructeurs hebben. En geef ook aan of je examen toervaardigheid of Toervaardigheid-Extra wilt doen.
Voor informatie en aanmelding kun je bij je instructeurs zijn of emailen naar Nico Middelkoop, nmiddelkoop@planet.nl