BovenRur / Salm 31 Januari 2009

Bovenrur / Salm op 17 januari en/of 31 januari 2010 is de Bovenrur en/of Salm gepland. Deze rivier is een bovenloop en de waterstand varieert daardoor sterk. Bij veel regen in de Hoge Venen e.o. stijgt het waterpeil in de Bovenrur respectievelijk de Salm snel. Hierdoor kan pas op het laatste moment worden besloten of de tocht doorgaat, en wat de exacte moeiijkheidsgraad is.
De rit naar de Rur/Salm toe vergt drie uur, maar de schoonheid van deze rivier maakt veel goed. Op 13 december 2009 hebben 6 Njord leden de rivier de Rur al in een prachtige besneeuwde omgeving van Monschau al gevaren, maar met een iets te lage waterstand. Bekijk de foto’s en het filmpje ! http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=15 
Zo’n tocht is tevens een mooie gelegenheid om in de praktijk uit te vinden wat je in de komende zwembadtrainingen wilt verbeteren of gaan oefenen! Of als je meewilt om te filmen en/of een leuke boswandeling. Er loopt een mooi wandelpad van bron naar de bestemming. Na afloop gezellig chocolademelk drinken.

Voor de zwembadtrainingen moet je je wel apart opgeven. Niet vergeten ! Opgeven dat je interesse hebt om mee te gaan naar de Bovenrur kan tot en met donderdag 14 januari resp. donderdag 28 januari bij leodejong@kpnplanet.nl Vaarleider Leo de Jong
Kosten ? 9.00 pp / Verplicht Wetsuite, schoentjes, thermo-ondergoed, handschoenen, zwemvest
Rur WW2+ tot WW3 (bovenloop) enSalm WW2+ (Voor gevorderden)