Verslag oefening veiligheid wildwatervaren

Afgelopen woensdag ben ik samen met Guido, Koen en Thirsa van de Clan naar Hohen Limburg geweest om wat veiligheid door te nemen en te oefenen, en uiteraard ook nog even te varen. Dit moment was uitgekozen om de veiligheid te doen door hun omdat ze van de zomer in Slovenie op de Soca en de Kornica te gaan varen. Deze oefening is ook zeer nuttig voor het varen met verenigingsactiviteiten op wildwater.

Na even te hebben ingevaren hebben we eerst allemaal geoefend om met de werplijn te gooien en de bijhorende theorie, daarna hebben we dat in praktijk uitgebracht (Koen mocht zwemmen). Nadat we dat hadden gedaan zijn we weer even gaan varen, en daarna zijn we weer eens gaan wildwaterzwemmen (want dat doe je niet vaak als je kan rollen). En aan het eind zijn we nog een keertje gaan varen, en zijn er wat foto’s gemaakt.