Sault Brenaz (Lieser) 2009

Op weg naar Frankrijk rijden we via de Eifel (4 uur 400 km) waar we de middenloop van Lieser willen gaan bevaren. De Lieser varen we van Manderscheid naar Groszlittgen. Onze collega’s van KV de Batavier ut Nijmegen geven aan dat het geschikt is voor gevorderde beginners. Ongeveer 8 km WW 1+
Middenloop: Vanaf de wegbrug Manderscheid-Groszlittgen in de kleiner Kyll tot de wegbrug Grosslittgen – Schladt (8 km WW I+). Landschappelijk schitterend stuk door woudkloof met hoge leistenen wanden waar het water in de buitenbochten schitterende tollende keerwaters vormt. Keerwater walhalla. Net nog te moeilijk voor beginners, het gaat nog te hard. Rivier is hier breed en bevat in de vaarroute geen moeilijkheden anders dan de tollende keerwaters en af en toe een surfgolf. Ideaal trainingsstuk voor gevorderde beginners.  © KV de Batavier
Overnachten doen we in de buurt in één van deze gelegenheden
 

Vulkaneifel-Jugendherberge
Jugendgästehaus Manderscheid
Mosenbergstraße 17 · 54531 Manderscheid
Tel: 06572/557; Fax: 06572/4759
E-Mail: manderscheid@diejugendherbergen.de
Bettenzahl: 105; 4 Tagungsräume
Jugend-Hüttendorf-Vulkaneifel
in Manderscheid
22 rustikale, winterfeste Holzhüttten,
außerhalb des Ortes am Waldrand.
Auskunft: Tel. (0 65 72) 9 21 10
Fax (0 65 72) 92 11 49
Internet: www.jugend-huettendorf.de

 
Zondag rijden we dan door naar Sault Brenaz (F), een ritje van circa 6 uur (600 km). Sault Brenaz is een mooi wildwaterbaan in de Rhône, zo’n 60 km ten noordoosten van Lyon. Een ideaal traininglocatie voor beginners en gevorderden omdat de baan WW1 tot WW3 aanbiedt. We kamperen er op de bij de baan gelegen camping van zondag tot en met donderdag. Kijk ook op http://www.espaceeauvive.fr/  locatie  45°50.57.66″N /   5°24.47.71″O
 
Vrijdag is het 1 mei en dan is het druk op de baan en zijn wij weer onderweg naar Nederland. Maar niet zonder eerst de rivier de Doubs WW3 gevaren te hebben. We verplaatsen ons donderdagmiddag naar Goumois in de Jura ( ca 3 a 4 uur rijden). We overnachten daar afhankelijk van het weer in een herberg of camping. Vrijdag staat dan in het teken van de wildwaterbaan van Goumois gelegen op de Frans-Zwitserse grens. Zie ook http://www.hydrostadium.com/Version_anglaise/Parcours_d_eau_vive/goumois/goumois.php en http://swe.jura.ch/leauvive/
 
Vaarleider:             Eric van Capelleveen; Leo de Jong
Vertrek:                  naar keuze (Zaterdag 25 april Lochem 07:00)
Terugkomst:          naar keuze (Zaterdag 2 mei laat)
Ervaring :               Beginners en Gevorderden (Lieser WW 2+; Doubs/Loue WW 3)
Reiskosten:           ca € 85 per persoon ; Kanobaan € 3. per dag ; excl. Camping, vertering en verblijf Verplicht:                Zwemvest, helm, wetsuite, kanoschoentjes
Aanmelden:           Uiterlijk 4 april bij Eric