Camera onder water

Kanovaren en foto’s maken is altijd een uitdaging. Je kunt uit de voeten met het bewaren van je foto- of filmcamera in een klein waterzakje. Je moet bij het maken van foto’s dan extra voorzichtig zijn. Of je investeert in een waterdichte camera zoals de Olympus SW camera’s. Zie ook: http://www.olympus.nl/consumer/29_digital_camera_mju_1030_sw_18625.htm .
 
Maar in alle gevallen moet je de camera nog steeds vasthouden wanneer je foto’s of film wilt maken. Dat is niet zo handig als je ook moet peddelen op zee, rivier of in de branding. Er zijn nu ook andere oplossingen voorhanden. Zo brengt GoPro de Digital Hero uit. Een kleine foto/film camera in een waterdichte behuizing met of zonder visoog lens die met een resolutie van 5megapixels digitaal materiaal kan schieten. Gemonteerd op helm, boot krijg je hele fraaie beelden. Opslag op een 2 Gb SD geheugenkaartje. Zie ook: http://www.goprocamera.com/products
De onderstaande link geeft een beeld van wat je daar mee kan.
 
link naar eskimorol shot
 
Heb je bij het wildwatervaren een duikbril op omdat je de ogen droog wilt houden, is er ook nog een duikbril met ingebouwde camera. Eigenlijk bedoeld voor de duikers onder ons maar ook hanteerbaar. Zie ook: www.liquidimageco.com 
 

Digital Hero Liquid image Olympus SW camera