Tocht over de Dinkel

Een ieder die dacht: ?het heeft de hele week geregend, ik ga niet mee?, had ongelijk. Zondag 7 oktober werd ?onverwacht? de mooiste herfstdag die je je maar wensen kan!!! ?s Ochtends wat mistig, maar zodra de zon doorbrak was het warm en zo bleef het de hele dag.
Dat het de hele week geregend had, merk je altijd direkt aan de Dinkel, een rivier die door regenwater gevoed wordt. Het water stroomde lekker en de beslissing om met de ?meer wendbare? wildwaterbootjes te varen, was dan ook een goede.

We waren met z?n vieren: Eric, Bart, Leo de Jong en ondergetekende. Voor Leo en mij was het een ?thuiswedstrijd?: binnen 20 minuten waren we op de plek van instappen. Zoals afgesproken werd er op stromend water gevaren met zwemvesten.

In tegenstelling tot andere jaren hoefden we er dit jaar nergens uit om over te dragen i.v.m. obstakels. Wat overigens niet betekent dat er geen obstakels waren!!! Maar, met onze ouwe maar oh zo goed getrainde lijven, hebben we met elegante souplesse alle bomen en struiken weten te omzeilen.

Urenlang zagen we vrijwel niemand, zo ?remote? stroomt de Dinkel door bossen en weilanden. Om onze prachtige lunchplek te zien, bekijk de foto?s maar.
Bij aankomst in het Lutterzand was het een ander verhaal: het leek of heel Twente van de zonnige zondag kwam genieten bij het water. Honderden mensen en kinderen konden ons bewonderen, hoewel sommigen het gooien van zand prefereerden.
Eenmaal aangekomen bij het stuk waar steile zandoevers hoog oprijzen, konden onze ?wildwaterboys? het niet laten: het gebruik maken van deze natuurlijke glijgoot om met ongekende snelheid het water in te plonsen. Uiteraard onder de bewonderende blikken van ons, de watjes.

Bij het begin van het Omleidingskanaal aangekomen, eindigde een meer dan prachtige en bovendien erg gezellige dag. De Dinkel, een topper, we houden ?m er in!