Kanoweekend aan de Hase in Duitsland

Vol goede moed staan we met 2 man (Berend en Hans) en 2 vrouw sterk (Lidy en ondergetekende) op de zaterdag ochtend de botenwagen op te laden. We zijn allen vol goede zin gezien de perfecte weersvoorspellingen. We zijn op tijd vertrokken. Bij Oldenzaal in de buurt heeft Yvonne zich bij ons aangesloten. De stemming zat er gelijk goed in. Het plan was om eerst naar de overnachtings -camping te rijden, dan de tent op te zetten en vervolgens met ??n auto naar het startpunt te gaan om vervolgens weer naar de camping terug te peddelen. We schrokken nog wel even voor we de camping opreden. Het bord ?fahrverbot? riep bij een enkeling onder ons even het gevoel op dat we de hele reis voor niets hadden gemaakt. Gelukkig werd het misverstand op tijd opgemerkt; zodat er uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht bleek. tenslotte bevinden we ons niet zo vaak in het buitenland?..
Het opzetten van de tenten gaf voor diezelfde enkeling toch ook weer wat problemen; hoe zet ik een tent op als ik mijn stokken ben vergeten?????tja, gelukkig bleek de overnachtingcapaciteit bij de andere leden ruim voldoende om allen te herbergen. Ondertussen was de temperatuur flink aan het stijgen. Omdat de stroming toch redelijk was, hebben we besloten om 25 km te gaan varen. Dat bleek een gouden greep; er volgde een prachtige tocht die erg goed te doen was. Al is het alleen al maar omdat je door de stroming het gevoel hebt dat je ?oerend hard? gaat. Ook de boot van Berend had er ogenschijnlijk veel zin in. Al na korte tijd hadden we het idee dat hij zich met een speedboot door het water bewoog; het leek wel of de boot een wheely maakte; achterkant diep, voorkant hoog uit het water. Bij nadere inspectie bleek het achterluik tot aan de rand toe met water gevuld????????..
Een lek bij de skeg bleek het probleem. Uiteraard waren wij erg dankbaar dat we geen trektocht hadden gemaakt met alle bagage aan boord?????Na even hozen en het bevestigen van een stukje ducktape zijn we weer verder gevaren.
Regelmatig zijn we er even uitgeweest en hebben in de pauzes uitgebreid van de zon genoten.
Ruim voor het avondeten waren we weer op de camping. Daar hebben we onze benen even te rusten gelegd en met een goede borrel de dag eens weer doorgenomen. Lekker met elkaar in het zonnetje. Met als decor een setje natte kleren op de achtergrond???.het is nu gelijk duidelijk waarom je toch je kleding in een waterdichte zak in je luik moet hebben. Aansluitend hebben we genoten van eenvoudige doch lekkere maaltijden. Uiteraard hebben we elkaars specialiteiten even uitgeprobeerd.
Na het eten was er tijd voor een goed gesprek. We werden met name ge?nspireerd door het thema; 33 jaar huwelijk is dat ware liefde of gebrek aan initiatief? Na deze zware kost hebben we nog wat gedronken en al vrij vroeg lagen we in de tent.

De volgende dag kwam ook Jan meevaren. Al vroeg stond hij voor de nog gesloten poort van de camping. Ook hij had goede zin en zijn boot ook. Daarover straks meer. Wij hadden er nog een hele klus aan om de kletsnatte tenten (nat van de dauw) een beetje fatsoenlijk op te bergen. Gelukkig was alles wel schoon.
Lidy heeft, gezien haar verpleegkundige achtergrond, toch wel een hele bijzondere manier gevonden om haar koude voeten op te warmen. Ik vond het in ieder geval wel vrij rigoureus. ??n en ander heeft te maken met het omvallen van een pannetje kokend water. Gelukkig bleek deze methode effectief en zonder nare bijwerkingen.
Het instappen gebeurde op een plek waar het woord ? uitdagend ? wel bij past. Je moest er gewoon wat meer moeite voor doen dan bij een aanlegsteiger. Niet bij iedereen verliep dit vlekkeloos. Bij een enkeling wilde de boot toch echt gelijk varen; het resultaat was een lege boot op een riviertje met stroming en een sip-kijkende kanovaarder met peddel in de hand aan de kant. Toch wel fijn dat je op dat moment vrienden hebt hoor!
Wederom hebben we een prachtige dag gehad. Heel veel zon en een prachtig gebied. We hebben zelfs nog een ijsvogeltje gezien. Ook deze dag hebben we veel gevaren; ruim 21 km, maar door de stroming en het heerlijke weer voelde het toch relaxed aan. Op tijd hebben we de hele handel weer op de botenwagen geladen en zijn met z?n allen naar Leo in Lonneker gereden. Daar hebben we gezamenlijk in de tuin wat gedronken en een overheerlijke maaltijd chinees genuttigd. Leo had ook een heerlijk, relaxed weekend gehad. Enige vervelende was dat hij zaterdagsochtends over een setje tentstokken op de trap was gestruikeld??..