Erft Neuss Herfst 2007

Op 14 oktober willen we weer eens naar de Erft in Neuss gaan. Daar is een snel stromende rivier met water dat niet zo heel erg koud is omdat het gevoed wordt met grondwater van de open mijnbouw uit de hoger gelegen bruinkoolwinning. De Erft heeft zeven leuke speelplekken, die voor beginnende kanovaarders leuk en redelijk ongevaarlijk zijn. Met de echte beginners oefenen we eerst onder de brug het traverseren. Daar leer je in een stromende rivier van links naar rechts te varen, zonder om te slaan of helemaal ergens anders terecht te komen. Voor hen die dit onder de knie hebben, gaan we de stroomversnellingen in. Je kunt de wals bij de Gnadermuhlebr?cke en bij de speelswals afvaren en dat is best een hele spannende ervaring. We varen uiteindelijk de Erft zo?n 2 a 3 km af en komen dan op de Rhein terecht. We varen buiten de stroom naar de Sporthafen waar we weer aan wal gaan. Afhankelijk van de waterstand, energie, tijd en weersomstandigheden, kunnen we dat nog een keer doen.

Datum 14 oktober 2007
Vaarleider Eric van Capelleveen 0653-2601109
Kosten ? 9,00 per persoon
Vertrek 08:00 uur
Terugkomst circa 17:00 uur
Vereisten Je moet wel een beetje bootgevoel hebben (opkanten is mooi) beginnersplek
Wetsuite, waterschoentjes, helm, zwemvest (via vereniging)