Voor snelle lezers: RSS

Ook lkv-njord heeft sinds vandaag een rss-feed. Deze is te vinden op:
[url]http://www.lkv-njord.nl/feed.php[/url]

RSS staat voor Really Simple Syndication en wordt gebruikt om informatie snel te kunnen lezen. Het gaat hierbij om de titel en een stukje tekst te lezen van een artikel waarbij je met een link naar de website een compleet artikel kan lezen.

De informatie van bv. een nieuwssite (lkv-njord in dit geval) kan door willekeurige gebruikers worden uitgelezen en worden geimplementeerd. Hiervoor word een rss-reader gebruikt. Een RSS-reader is een programmaatje waarmee RSS-feeds gerubriceerd en gelezen kunnen worden.

Ook verschillende websites bieden de mogelijkheid om zelf RSS-feeds te lezen en rubriceren. Bij Google kunt u bv. een persoonlijke startpagina aanmaken, waarop ook uw favoriete RSS-feeds kunnen worden weergegeven. De laatste Browser van Microsoft, Internet Explorer 7, heeft een ingebouwde RSS-reader