Weerribben 2007

[b][u]Eerste kanotocht op de Weerribben.[/u][/b]

Wat heerlijk om weer te kunnen varen. Er waren genoeg deelnemers en wonder boven wonder kwam de weersvoorspelling uit: na een periode van regen zou het droog worden met kans op zon.Tijdens de voorbereiding ben ik er van uit gegaan dat het koud kan zijn, maar dat tegen een uur of tien, elf, het zonnetje wel zou schijnen. Zondag 4 maart was het wel droog, maar het zag er niet naar uit dat we de zon nog zouden beleven. Eigenlijk zagen we helemaal niet veel, omdat het erg mistig was, ook nog toen we bij onze instapplek aankwamen. Er waaide een frisse wind. Iedereen was goed voorbereid ( of was er toch nog iets vergeten?). Remco?s nieuwe ?wetsuite? kwam hem goed van pas en een enkeling trok toch maar de kanohandschoenen aan!We waren met uitsluitend volwassenen en konden dus de langste route (ca. 13km) volgen door het natuurreservaat. Heerlijk rustig, je hoorde zelfs de vogels niet. Hans heeft nog een ijsvogel gezien. De route was goed aangegeven: een lust voor elke vaarleider!Er werd behoorlijk wat bij-gekletst onder het varen. Super gezellig, totdat we onze fotografe Lidy hoorden roepen: zij was achterop geraakt en kon de achterstand niet meer overbruggen. Na dit incident hield iedereen, en in het bijzonder Gabri?lle, elkaar wat meer in de gaten onder het praten. Remco hield het weer in de gaten en meldde regelmatig dat het niet regende en zijn pak lekker zat. Misschien deed hij dat, omdat hij heimelijk hoopte dat het zou gaan regenen, zodat hij zijn wetsuite kon testen of hij wel warm zou blijven enzo. Toen we bijna rond waren kwamen we een grote groep tegen van kanovereniging de Peddelaars. We hebben twee keer gepauzeerd op de daarvoor bestemde kanoparkeerplaatsen. De laatste keer bleven Hans en Remco in de kano om warm te blijven. Toen we verder gingen kwam de zon er door. Helaas zat de tocht er bijna op. De terugweg verliep zonder problemen en we waren op tijd bij het botenhuis.Lidy, Henk, Remco, Inge, Hans bedankt voor deze gezellige tocht namens Gabri?lle en mij, Leo.