WW Boven Rur-Erft 2007

WW Erft / Boven Rur 14 april 

De Erft is een leuke rivier die in dit jaargetijde niet zo koud is. Dat heeft te maken met de bruinkoolwinning bovenstrooms. Nabij Neuss varen we een stuk van 2,5 km van de Gnadermuhle naar de Sporthafen waarbij we het laatste stukje over de Rhein varen. In dit stuk zitten een zevental stroomversnellingen die qua moeilijkheidsgraad verschillen van WW1 tot WW2. Alleen bij erg lage waterstanden van de Rhein wil aan het einde het tegen WW3 aan lopen, maar dat is maar 1 versnelling.

Kortom ideaal om het WW varen te leren. We leren je spelenderwijs traverseren en het keerwater varen. Lekker dollen in de wals kan natuurlijk ook.

 

Afhankelijk van de waterstanden en aanmeldingen kunnen we ook besluiten naar de Boven Rur te gaan. We varen dan het eerste deel van het klooster tot de stadsingang. Monschau zelf laten we links liggen. Voor dit stuk is WW3 ervaring vereist en moet er ook genoeg water staan 50-60 cm. 

 

Aanmelden bij Eric van Capelleveen uiterlijk op donderdag 12 april 21:00.

Kosten : € 9.00 per persoon voor de vervoerskosten

Ervaring is niet vereist als we naar de Erft gaan; Een wetsuite, helm en zwemvest wel. Beschikbaar in het botenhuis.

Wanneer we naar de Boven Rur gaan is WW3 ervaring gewenst. We varen een kort stuk waarschijnlijk meerdere keren e.e.a. de waterstand.

De reistijd naar Neuss Erft is circa 2 uur. Naar Monschau 2,5 uur.

Vertrek : ca 8:00 Lochem ; terug rond ca 17:00 respectievelijk 19:00 uur

Telefoon 0653.260109 of ECA [@] TG.NL