De Linge Bloesemtocht 2007

De Linge- Bloesem tocht. 

Onze provincie Gelderland heeft mooie wateren om op te varen. Grote rivieren zoals de IJssel, de Rijn en de Waal. Gelukkig ook kleine riviertjes zoals dicht bij huis de Berkel  en wat verder weg in de Betuwe de Linge. Wij gaan deze dag de Linge bevaren. De Linge is speciaal  in het voorjaar erg mooi vanwege de bloesem. We hopen dan ook dat de fruitbomen volop in de bloei staan. (wel een beetje een gok met de klimaat verandering) De oorsprong van  De Linge ligt dichtbij de Duitse grens. Bij kasteel Doornenburg wordt vanuit het Pannerdens Kanaal Rijnwater ingelaten in de Linge. Vandaar stroomt het lange water over een afstand van 108 kilometer van oost naar west door een van onze meest karakteristieke landschappen: het rivieren gebied. Met een verval van negen meter over haar totale lengte stroomt de Linge bij Gorinchem de Merwede in. Het traject dat wij op het programma hebben staan is van Geldermalsen naar Asperen. Hierin bevinden zich geen stuwen. Wel kunnen we andere plezier vaartuigen tegen komen. 

Gegevens over de tocht. 
Datum:                       zondag 22 April 2007
Boten laden:              7.00 uur
Vaarafstand:             20 km.
Vaar punten:             25 punten
Vervoerskosten        € 6,00
Vaarleiding:              Lidy Groeneveld

Aanmelden:               t/m 18 April tel. nr. 0575-528157