Hohenlimburg Oktober 2006

In de herfstvakantie willen we weer naar de Wildwaterbaan van Hohenlimburg nabij Dortmund/Hagen toe.(update, op zaterdag zitten duitse verenigingen erop dus zouden we zondag gaan). Deze 300 meter lange baan gelegen naast de Lenne biedt WW vaarders de mogelijkheid te oefenen in het opvaren van walsen, verblokkingen te nemen en keerwaters in te draaien. De baan kent moeilijkheidsgraden van WW1+ tot WW3 e.e.a. afhankelijk van de waterstand. Ze is dus geschikt voor beginners en enigszins gevorderden. We beslissen afhankelijk van de aanmeldingen of we zaterdag?s of zondag?s gaan.

Vertrek: 7:00 uur bij het clubgebouw
Kosten: 9,00 euro voor vervoer en er kan 9 euro entree worden gevraagd
Opgave Eric van Capelleveen
ECA@TG.NL 0653.260109
Info Wetsuit verplicht en te lenen bij Njord.

PS Eind 2006 wordt de WW baan in Zoetermeer ook geopend. We krijgen er dan een locatie bij. Zie ook onderstaande bericht.

Deze tocht is gewisseld met de datum van Neuss.

————————————————————————————————-

Bouwvergunning voor wildwaterbaan Dutch Water Dreams
Eerder dit jaar maakte het bedrijf Dutch Water Dreams (DWD) officieel bekend in het Van Tuyllpark een wildwaterbaan te willen bouwen, in combinatie met een ‘wavehouse’. Voordat de eerste paal de grond in gaat moesten er enkele procedures worden gevoerd om dit initiatief te verwezenlijken. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft donderdag 24 november 2005 een bouw- en kapvergunning afgegeven voor de wildwaterbaan. Voor het bedrijf DWD aanleiding om direct te starten met de bouwwerkzaamheden.
Het waterpark van DWD moet verrijzen aan de zuidkant van het Van Tuyllpark. Het plan voorziet in een buiten- en een binnengedeelte. Het buitengedeelte bestaat uit de wildwaterbaan in combinatie met tribunes (circa 2.000 zitplaatsen). Hier kan worden ‘geraft’ en ‘gekanood’ – recreatief maar ook op topsportniveau. De wildwaterbaan is een kopie van de baan die wordt aangelegd in Beijing wanneer daar in 2008 de Olympische Spelen plaatsvinden. De Koninklijke Nederlandse Kanobond heeft aangegeven de baan te willen gebruiken als nationaal trainingscentrum. In het binnengedeelte komt het ‘wavehouse’ waar bezoekers kunnen ‘golfsurfen’ en ‘flowboarden’.