Foto’s klein mailen

Een artikeltje uit de Sp!ts wat misschien wel van pas kan komen:

Het komt vaak voor dat foto’s die je per e-mail verstuurt voor de ontvanger eigenlijk te groot zijn om te kunnen bekijken. Dit is eenvoudig op te lossen. Ga naar de map waar de foto in staat, bijvoorbeeld Mijn Afbeeldingen. Rechts een klik op de foto die je wilt verzenden en kies voor Kopi?ren naar gevolgd door een optie E-mailontvanger. Nu kun je er voor kiezen om de afbeelding te laten verkleinen. Als je op de tekst Meer Opties weergeven klikt, kun je zelf bepalen hoe klein de afbeelding moet worden.
Over het algemeen is 1024×768 een goede resolutie om een foto op uw beeldscherm te bekijken in volledig scherm. Het verzenden van foto’s naar de website van Njord moet minimaal 640×480 pixels zijn. Hoger mag altijd. De mailbox van de webmaster is niet snel vol.