Nationale Kanodag bracht veel mensen in de kano

Tijdens de nationale kanodag afgelopen zondag, trok de door Lochemse Kanovereniging Njord georganiseerde kanotocht veel belangstelling. De belangstelling was zo groot dat veel mensen teleurgesteld moesten worden. De tocht was dan ook de moeite waard. Vanaf het clubgebouw van Njord werd er richting Almen gevaren. Eenmaal Lochem uit kwamen de kano?rs in een mooi landelijk gebied en konden zij in een meanderende Berkel genieten van de rust, het water, de omgeving en het uitzonderlijk mooie weer. Een betere promotie van het kano?n kon Njord zich niet wensen.
Ruim veertig deelnemers namen aan deze acht kilometer lange tocht deel, waarbij een stop werd gemaakt bij het koepeltje van Staring. Hier konden de deelnemers heerlijk even verpozen in de schaduw en het koepeltje van Staring bewonderen. Vanuit het koepeltje konden zij ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht over de Berkel en omliggende landerijen. Doordat Njord ook een acht persoons canadeese kano had ingezet konden ook jonge kinderen mee die nog niet een dergelijke afstand kunnen varen. Na drie uur waren de deelnemers weer terug en konden de kano?s weer worden opgeborgen. Van veel deelnemers werden enthousiaste reacties ontvangen. Voor enkele deelnemers was de tocht best zwaar geweest. Njord kan tevreden terug kijken op een geslaagde nationale kanodag.