Duitse Berkel 2006

Op zondag 26 februari wordt de tocht op de Duitse Berkel gevaren. We starten tus-sen Gescher en Coesfeld en varen naar Stadtlohn. Tot enkele jaren geleden werd deze tocht elk voorjaar gevaren. Je kunt dus van een klassieker spreken. De Berkel is op dit traject vrij smal, heeft veel bochten en hier en daar een stuw. In de buurt van het startpunt heb je hoge wallen, de Berkel ligt hier diep. Voor de twee stuwen vaar je hoger in het landschap. De tocht wordt in het voorjaar gevaren, omdat in de zo-mer de waterstand te laag is. Het is een tocht die zijn charme ontleent aan de onge-reptheid van de beek. Omgevallen bomen kunnen voor vertraging zorgen, de eindtijd zal dan later zijn. Er wordt gevaren, als het niet vriest en de beek vrij van ijs is. In verband met de kou zullen de pauzes kort zijn. Het is aan te bevelen iets warms voor onderweg mee te nemen, Cup a Soup of warme chocomelk. Een set droge kle-ren is een must.

Gegevens over de tocht.

Datum: zondag 26 februari
Boten laden: 8.30 uur
Thuiskomst: ca 16.30 uur
Kosten: ? 3,00
Vaarafstand: 18 km
Vaarpunten 25
Vaarleiding: Hans Maarse
Aanmelden: uiterlijk woensdag 22 februari
bij: Hans Maarse tel. 0573-253242.
Email: jhm-maarse@hetnet.nl