Vecht 2005

TOCHT OP DE VECHT

Op 28 augustus gevaren op de Vecht (Overijssel). Met drie families, Kloosterboer, Prins, mijn gezin en met eenzame comboy Hans Maarse hadden we een heel aangenaam zonnetje en een heel relaxed water. We startte in Dalfsen en de plaats van vertrek was eigenlijk al te mooi. Mooie aanlegsteigers en een stukje gras dat ons verleidde om heerlijk in het zonnetje te blijven zitten c.q liggen.

Maar er moest ook nog gevaren worden. Met vier nog jonge kinderen, de jongste was zes, zwermden wij uit over de Vecht, waar we na enige tijd varen bij een sluis een lange stop konden maken. De kinderen benutte deze stop om te gaan zwemmen, de ouderen lagen relaxed in het zonnetje.

Wat wilden we eigenlijk nog meer. De afstand was goed te doen, hoever weet ik niet precies, maar ik schat ruim 10 kilometer. Geen wind van betekenis, wat niet onbelangrijk is gezien de breedte van de rivier. De tocht was goed afgestemd op de kinderen. Walter was nog maar zes en kon de tocht met het kleine groentje uitstekend aan. Uiteindelijk stopten we onder de brug van de A28. Daar was o.a. een botenhelling en een goede parkeerplaats. Het was er aardig een drukte van belang met vissers en bootjes die in en uit het water werden gehaald. Ook hier werd nog even gezwommen, terwijl de auto’s werden gehaald.

Heerlijk gekanood, en, ook niet onbelangrijk, we waren weer heerlijk op tijd thuis.