Zwembad Vorden 2005

In de Dennen? Vorden 12 juni 2005

Vandaag gaan we oogsten. Lidy, Henk Groenveld en Jan Westerink hebben op 1 mei in het zwembad de Dennen in Vorden een demonstratie gegeven van kanopolo en dat sloeg toen geweldig in. Zo geweldig dat ze drie uur lang de rijen kinderen die wel eens in een polokano wilden varen hebben ?weggewerkt?. Dat vroeg blijkbaar om een beloning en die beloning bestaat uit het bieden van de mogelijkheid om in de komende weken (12,19,26 juni, 10 juli en 14 en 21 augustus van 10:00-12:00 in het zwembad mogen oefenen en kanopolo?n. We hebben dan het gehele zwembad helemaal voor ons zelf.

Deze eerste keer waren we met 14 deelnemers van jong tot oud, waarvan 2 introduc?s en 5 kanocursus deelnemers die het op waagden en , naar hun reacties te zien, genoten hebben. Wat hebben we deze keer gedaan? Allereerst voor hen die nog niet eerder met een spatzeil hebben gevaren en het omgaan met omslaan nog niet onder de knie hebben, zijn we dat gaan oefenen. Met vier instructeurs kun je natuurlijk niet iedereen tegelijk helpen, maar dat deert niet want gewoon lekker varen of van de lage duikplank afspringen pleziert ook. Daarna volgde een wedstrijdje kanopolo, waar de ware geest van de deelnemers gelijk boven komt. Fanatiek zeg. En de kanopolo regels zijn nog niet helemaal duidelijk geloof ik, Zo mag je de ander natuurlijk niet uit de boot duwen en de bal niet langer dan 3 tellen in je hand houden. De bal in je boot leggen is ook al uit den bozen. Dus rest niet anders dan regelmatig overspelen naar je team genoten. Deze keer hadden we nog geen hoesjes bij ons dus was het wel eens puzzelen wie nu voor je of tegen je speelde. We hadden er niet minder plezier om en hopen jullie als NJORD leden allemaal een keer in Vorden te ontmoeten. Je kanovaardigheid groeit enorm, het water is lekker, Lidy had weer voor een grote hoeveelheid surfpakken gezorgd en het is gewoon kicken zeggen ze tegenwoordig.

Artikel uit Contact, Elna 04-05-2005

Opening zwembad met tal van activiteiten

Vorden – Prachtige weersomstandigheden en gratis toegang. Met een dergelijk affiche is het voor vaders en moeders en hun kroost niet zo moeilijk om zich naar het zwembad ?In de Dennen? te begeven. Dat gebeurde zondagmiddag in grote getale, ruim 800 bezoekers die zich prima vermaakten.

De kleintjen speelden naar hartelust in het vernieuwde peuterbad. De kanovereniging ?Njord? uit Lochem was deze middag met vier kano?s present. Zo kon in het diepe bad de behendigheide van het kanovaren geleerd worden.
Verder werden er in drie etappes ruim 400 ballonnen opgelaten. Voor degene wiens ballon de grootste afstand aflegt stelt het zwembadbestuur voor het seizoen 2006 een gratis zwemabonnement beschikbaar. De komende weken wordt er bij de entree van het zwembad op een grote landkaart de actuele stand van zaken van de ballonnenwedstrijd bijgehouden.

De defintieve uitslag wordt tijdens de zwemvierdaagse ( van maandag 21 juni t/m vrijdag 24 juni) bekend gemaakt.

? Contact Elna, 04-05-2005