Veluwerally 2004

150 KM /UUR

Het wordt door velen niet voor waar aangenomen en schuif het maar in de hoek van de sterke verhalen, maar zonder erg veel te liegen, was de gemiddelde snelheid tijdens de Veluwe Rally 150 km/uur. Voor mij voelde het wel zo.

Dit jaar was het eindelijk weer eens gelukt om de C10 te vullen met enthousiaste leden en niet-leden, die de strijd aandurfden met de woeste wateren van de IJssel. Het enthousiasme werd enigszins getemperd door het vroege vertrekuur, maar het lukte mij zelfs om twee lieftallige dames te strikken, om ons ?s morgens om 6 uur al naar Giesbeek te brengen en zelfs ?s middags weer te halen in Deventer. Dames nogmaals dank en vergeet niet de bloembollen te poten, anders heb je geen herinnering aan dit heldhaftige optreden. Wij hebben onze medaille verdiend met varen, jullie je bollen met rijden.

Niet alleen hadden we allemaal een ?zilveren? medaille voor 50 km, maar ook de trofee voor de vereniging met de meeste inschrijvingen. Hoera, hoera we staan weer op de kaart.

De dag begon kil en koud, maar al snel werd het beter en genoten we van een prachtig rustige dag met weinig wind. Het was wel even zoeken naar de start, omdat deze dit jaar niet meer op de gebruikelijke plek lag, maar we op een andere camping vertrokken. Parkeerplaatsen naast de instapplaats zijn ideaal en al snel werd er gewerkt om de Njordees in elkaar te sleutelen tot onze magnifieke C10.

8:15 u. De bemanning van 13 personen had slechts een kleine kilometer nodig om er flink de sokken in te zetten en al snel was de topsnelheid bereikt van 10 km/uur.

We trokken meteen door tot voorbij Dieren, om daar onze eerste stop te hebben. Zutphen deden we dit jaar weer aan en de Bult van Ketje was (natuurlijk) de plek, waar even moest worden gerust. Het was nog maar net half ??n. Een uitgebreide lunch met af en aan varende kano?rs en 3 vissers, die hun stekje absoluut niet wilden verlaten en het in- en uitstappen wat zouden veraangenamen.

Gelukkig voor mij was de vaart er een beetje uit na Zutphen en zakte de snelheid iets af, maar toch waren we al om 15:30 u in Deventer. Volgens mij een nieuw record.

Laten we nu even gaan rekenen:

Afstand: 50 km
Reistijd: 15:15 u? 8:15 u = 7 uur
Rusttijd: 1,5 uur
Vaartijd: 5,5 uur
Snelheid: afstand / vaartijd = 50 / 5,5 = 9 km/uur

Conclusie: Met wat fantasie en gestoei met rusttijden,
het inzakken van de snelheid na Zutphen, is het dus
gewoon echt helemaal en ongelogen 10 km/uur
we waren met 15 mensen dus wordt dat samen 150 km/uur.
Wie biedt er meer??