De Wieden 2004

PEDDELEN IN HET WATERPARADIJS DE WIEDEN – ZONDAG 4 JULI
Dobberend als een zwaan, omringd door rietkragen en een zee van gele plomp, met alleen het geluid van kabbelende golfjes, het zacht wuiven van het riet en de gevarieerde trillers van de rietzanger en de karekiet . . . . . . Wie het mooiste van de Overijsselse Wieden wil beleven, moet de kano in.

Zo luidde de uitnodiging, om mee te gaan naar de Wieden. En dat was geen woord teveel. We waren met 8 mensen, Anne, Hans B., Hans M., Henk, Lidy, Merel, Remco en Tom. Ondanks dat we soms bijna stillagen, waardoor Lidy en Tom tijd hadden voor een spelletje ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en ondanks, dat het soms zo hard regende, dat we een keer moesten schuilen, was het fantastisch.

We hebben ’s morgens om 8 uur de boten opgeladen en ons klaargemaakt voor een rit van ongeveer 1,5 uur naar Zwartsluis. Daar zijn we het water opgegaan. We hebben onderweg 2 pauzes gehad. Na de lunchpauze hebben Hans B. en Henk een kortere route genomen, omdat Hans B. niet snel voer, waardoor de tocht anders wel heel lang zou duren voor ieder??n. De 6 overgebleven vaarders hebben onderweg nog een (plas)pauze gehad.

We hebben een zwaan, een reiger, roofvogels en natuurlijk eenden en futen gezien. Ook werd Lidy, tijdens de lunchpauze, opgeschrikt door een laagvliegende zwaluw. Overal in het water zag je lelies en andere waterplanten. We zijn door slootjes gevaren, waar je goed in het midden moest blijven, anders zat je zo vast in het riet. Ook zijn we onder laaghangende takken doorgevaren, die striemen op je gezicht maakten.

Al met al was het dus een fantastische dag. Gelukkig is er niemand omgeslagen. Wie niet mee is geweest heeft absoluut iets geweldigs gemist.