Verslag toertocht op de Eem

Na het verzamelen om 8.00 uur en boten te laden vertrekken we (Gabriëlle, Berend, Lidy, Geert en ik (Björn))  omstreeks 8.15 uur om tegen 9.15 uur aan te komen in Amersfoort bij de kanovereniging Keistad. We kwamen in gesprek met personen van die vereniging en die vertelden hoe bij hun de vereniging in elkaar stak.

Een persoon van de Amersfoortse kanovereniging was zo aardig om mee te gaan met het pendelen zodat we op de terugweg rechtstreeks naar Lochem konden rijden. Omstreeks 10.30 uur begonnen we met varen en we vaarden eerst een stukje terug naar de Koppelpoort om daar wat foto’s te maken. Vervolgens keerden we daar om weer langs de kanovereniging Amersfoort uit te varen. Het eerste stuk had langs de zijkanten erg hoge dijken waardoor van de omgeving niet zo veel te zien was, zo was “Landgoed Coelhorst” niet te zien. Later volgde nog wel een kleine afslag naar links bij de “Grote Melm” dit was op zich wel een leuk stukje met een aantal huizen. Iets verder was bij “Netelenburch” ook een afslag naar rechts maar die kon niet worden genomen, aangezien die geblokkeerd was door houten balken. Dit deel van de Eem was wat afwisselender en wat meer vergezichten door de lagere dijken. Vervolgens houden we rond 13.00 uur pauze bij roeivereniging “BWV de Eem” in Baarn. Vanaf dit deel is er wat meer bebouwing met woonboten en industrie. We varen links langs het “Ocrieteiland”. Om vervolgens het laatste wat kalere / rechtere stuk richting ons eindpunt in Eemdijk te varen. Hier komen we rond 14.30 uur aan om omstreeks 16.15 uur weer in Lochem aan te komen.

Björn Boonk