Verslag sluitingstocht op Berkel Warnsveld-Lochem

20 November 2022

Net zoals de meeste andere jaren was ook dit jaar weer de sluitingstocht op de Berkel. Ondanks de koude weersvoorspelling besluiten Lidy, Berend, Yantoo en ik (Björn) toch te gaan varen. Om 10.00 uur verzamelen we bij het clubhuis. Nadat de boten zijn opgeladen keken we eerst in Zutphen naar een opstartplek uiteindelijk blijkt dit onhandig te zijn en kiezen we als startplek de stuw aan de Kapperallee in Warnsveld.

Berend komt er achter dat hij zijn spatzeil is vergeten. Vervolgens ga ik als eerste te water om een stuk ijs te breken. We besluiten om even af te slaan en naar de politieaccademie te varen jammer genoeg kun je hier niet door en moesten we weer keren en komen iets verder op nog beversporen tegen. Er is op het begin nog een waterig zonnetje, er waait bijna geen wind. Na amper 2 km te hebben gevaren komen we aan bij de 1e overdraging stuw Warken. We besluiten om nog even verder te varen en pauze te houden bij de 2e overdraging Stuw Besselink 3 km verderop.

Bij het pauze houden merkte ik wel dat ik wat afkoelde gelukkig verdween dit bij het varen vrij snel weer. We komen onder andere nog zwanen, waterhoen, meerkoeten tegen er lopen op sommige stukken schapen langs het water. Een aantal voorbij gaande wandelaars vragen zich af of we het niet heel koud hebben, maar door de kleding hebben we dat totaal niet. Vervolgens komen we bij de 3e overdraging aan bij Stuw Velhorst en gaan hier rechtstreeks weer door. Even later begint het te zachtjes te regenen/natte sneeuwen. Even later hebben we mooi zicht op het Staring Koepeltje, bij de 4e overdraging bij Stuw Kanaaldijk houden we nog een korte pauze en komen ten slotte rond 16.00 uur aan bij het clubgebouw.We drinken een kop koffie met speculaas van Lidy. En vervolgens warmen en eten we de macaroni op.

Björn Boonk