Verslag PWBZ 2020

De PWBZ commissie staat voor Polo-Wildwater-Brandingvaren-Zwembad activiteiten. Voor 2020 was weer het een en ander op de vaarkalender gepland. Door de corona maatregelen viel haast het hele programma in het water. Wel konden de 2 activiteiten in januari en februari in de Beemd nog volgens plan doorgang vinden. Beide keren met een mooie opkomst van 11 personen. De week groot water varen in het buitenland is noodgedwongen vervangen door 4 dagen Zeeland. Deelnemers Leo. Eric en Henk. Vergezeld door Lidy, als aalmoezenier en logistiek ondersteuner. Het was de bedoeling een rondje rond Schouwen Duiveland en Goeree Overflakkee. Maar de wind gooide roet in het eten. Varen langs de Noordzee kust van Goeree viel daardoor af. Dus dan maar de start op de Oosterschelde en dan via Haringvliet naar Stellingendam. Maar toen beloofde dag 4 een stevige storm. Dus eindigde dat halve rondje op dag 3 bij Dinteloord bij een al aantrekkende wind. Dus drie dagen gevaren met twee overnachtingen op camping de Kreekhoeve in het dorpje Ouwerkerk. Een mooie gelegenheid voor Leo en Eric om het watersnoodmuseum te bezoeken. Helaas moesten zij via internet reserveren en de kaartjes kopen. Dat moest toen stante pede en dat wilde niet erg lukken. Toen een fikse wandeling rond de aanliggende plas als alternatief met als eindstation de museumbrasserie, waar zij Lidy en Henk aantroffen, zij hadden het museum al eens bezocht en hadden een ander plan getrokken. Een verrassing was de startplaats van dag 3 bij het sluisje van de natuurpoort Benedensas, aan de monding de Steenbergsche vliet. Een fraaie omgeving waar een nog een Duitse Kazemat staat, waar het kanon is uitgehaald. De rails waarop het kanon van links naar rechts kon zwenken waren nog intact aanwezig.

lees verder