Rondje Hattem 8 maart 2029

Kanotocht Hattem

zondag 8 maart 2020

s ’morgens om 8.30 uur hebben we de boten geladen en zijn we vertrokken naar Hattem met
Mij, Berend, Hans, Ron en Geert.


We hebben een rondje gevaren in een 8-vorm. We zijn gestart op het Apeldoorns kanaal in noordelijke richting (1km ongeveer) en hadden de wind pal achter. Vanaf daar gingen we de Veluwse wetering op in zuidelijke richting en hadden de wind pal tegen.

Door het hoge water stonden twee bruggen tot de rand vol onderwater en konden we er dus niet onder door en moesten we overdragen. Het hoge water gaf wel een mooi uitzicht, door dat we over de dijk konden kijken.

Na ongeveer 2 kilometer op de Veluwse wetering te varen moesten we rechtsaf richting de Zwarte Kolk. Door het hoge water was een heel weiland  van ongeveer 200 meter breed onder water en konden we de afslag nauwelijks vinden. Na wat duwen met de peddel over de ondiepe bodem kwamen we in de goede waterstroom terecht. Hierna kwam een overstapplek met sluis waar we kort hebben gepauzeerd. Jammer genoeg begon het te regenen en zijn we verder gaan varen.

 We hebben hier een 8-vorm gemaakt rond Wapenveld, zuidwaarts op de Nieuwe Wetering en later weer noordwaarts op de Wetering richting het Apeldoorns kanaal. Hier komen we nog een Zwaluw broedplaats tegen, even later zien we ook nog knaag sporen van een Bever, een ree en een ijsvogeltje. Als laatste varen we weer noordwaarts het Apeldoorns kanaal op terwijl het ook harder begint te regen. Omstreeks 14.00 uur kwamen we aan op het eindpunt na 13km te hebben gevaren.

Björn Boonk

Omstreeks 15.30 uur komen we met de boten wagen weer aan in Lochem.