Verslag tocht op de Regge zondag 10 novenber

P1010672 (2)

Verslag  tocht op de  Regge zondag 10 november

Het was een klein groepje die zondagmorgen. Met zijn vijven vertrokken we richting Rijssen om bij de Pelmolen te water te gaan, een beetje frisjes nog, maar het beloofde een mooie dag  te worden. We vaarden de Midden Regge op in oostelijke richting. Een prachtig stukje water waar twee oude meanders weer open zijn gelegd, daarna rechtsaf de Entergraven in, een recht afwateringskanaal. Bij Enter hebben we gepauzeerd, met uitzicht op de Waarf. Dit is een overdekte scheepswerf waar de Enterse zomp ’s winters ligt. De zomp kan via een helling naar binnen getrokken worden. En verder weer, stroomopwaarts de Regge op, om daarna nog een paar kilometer van de Exosche Aa mee te pakken. Hier blijkt onze vierde man, de fotograaf spoorloos te zijn. Op bellen wordt niet gereageerd, terug varen dus, maar bij elke bocht geen fotograaf. Na een kwartier nog maar eens gebeld. Wat blijkt, de fotograaf heeft een afslag gemist en is al bij het eindpunt. Onze tweede pauze is de mist ingegaan . Wij bereiken na 15 km varen het eindpunt.
We hebben nu na meerdere tochten bijna de hele Regge gevaren. Het waterschap heeft hier de afgelopen jaren een zeer fraai stukje natuur aangelegd.
De fotograaf blijkt wat getreuzeld te hebben. Je snapt het niet want een foto maken bij mooi weer kost één honderdste seconde. Hij had twintig foto’s.

Volgens traditie  werd deze laatste tocht van het vaarseizoen afgesloten met een smaakvol etentje en een drankje in het clubgebouw.
Lidy bedankt.

P1010692 (2)