Tweemaal naar de Erft

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

In twee weken tijd met de WW boy’s en girl’s naar de Erft geweest. De eerste keer (3 April) konden Marlies, Koen, Rick, Leo, Meggie en Henk van een lekker zonnetje genieten en een heerlijke plons water die door de Erft stroomde. Helaas was de waterstand wat te hoog om van alle hindernissen wat mee te kunnen nemen. Nu bleef alleen de grote golf bij de brug en de golf bij de parkeerplaats over. Niettemin konden we daar ons bij de brug heel lang in vermaken. Daarna de golf bij de parkeerplaats even getrotseerd na een welverdiende pauze met lunch. Deze was kort en heel krachtig en er was alleen voor de play-boten wat te halen. We konden ons wel vergapen aan iemand die er een aantal keren een perfecte koprol wis te maken. Wij hielden het daar snel voor gezien en dreven comfortabel naar het einde van de rivier de Rijn op. Daar uitgestapt hadden we de luxe dat de auto van Marlies er stond en konden we op het terras van de plaatselijke roeivereniging genieten van een glas fris of bier en genieten van het uitzicht op de Rijn.

Twee weken later (17 april) een andere samenstelling van de groep, wederom Henk maar nu met Bart, Tobias en Guido. De waterstand was minder hoog maar werden we bij de burg met een kajakwedstrijd geconfronteerd. Daar konden we dus niet heen en bleef in feite alleen de golf bij de parkeerplaats over. Daar hebben we ons derhalve wel goed kunnen vermaken tot iedereen moe genoeg was om verder de stroom af te zakken. Bart en Tobias hebben  geoefend op de koprol maar dat lukte net niet. Tobias was verder veel in de weer met zijn pro-go camera die hij op de kajak had gemonteerd. Om wat opnames van de anderen te kunnen maken had hij hem op wat stenen in de rivier gesleept. Uiteindelijk wilde hij ook nog de bink uithangen door zonder peddel in de golf te gaan spelen en te eskimoteren.  Ook toen weer naar de Rijn gedreven en in het zonnetje op het terras bij de roeivereniging de dag afgesloten.