Verslag tocht op de Nederrijn 26 april 2015

n.rijn 5

Verslag Nederrijn 26-4-2015

Lange tijd was er twijfel of de tocht wel door zou gaan. De weervooruitzichten waren in het begin van de week ronduit slecht; veel regen en onweer.
Gelukkig trok dat in de loop van de week wat bij.
Ook bij het opstaan zondagmorgen was nog enige twijfel of ik er nu verstandig aan had gedaan de tocht toch door te laten gaan; het regende pijpenstelen……..
Gelukkig was dit de enige regen van betekenis die we hebben gehad; op een enkel spetje,  daarna hebben we het droog gehouden.
Met 7 personen zijn we op pad gegaan; Hans Nobbe, Evelien, Bart, Bjorn, Albert, Berend en ik. Vlak voor het instappunt bij het Grindgat (Oosterbeek) kwamen we in een weide nog een 3-tal kamelen tegen. Toch wel bijzonder op zo’n echte Nederlands tochtje.
De stuw bij Driel zat dicht. Dit betekende dat we door de sluis moesten. Vooraf was de sluiswachter al op de hoogte gesteld van onze komst, zodat we gelijk door konden varen de sluis in. So-far-so-good. Maar eenmaal op het juiste waterniveau weigerden de sluisdeuren weer open te gaan. Ons geduld is even op de proef gesteld en warempel, na een verontrust telefoontje van onze kant naar de sluiswachter, bleken ze toch weer open te kunnen. Gelukkig maar, wachten op een monteur leek ons een minder fijne optie……..
Na een picknick  bij de pont zijn we in een stuk doorgevaren naar Wageningen. Het zonnetje kwam zelfs nog even door. Wel een straf windje tegen, maar geen regen meer. Een mooie tocht.

Gabrielle

n.rijn 1