Tocht op de Wolderwijd en Veluwemeer

Grootwater, dat zouden we gaan varen op 19 april. Na een aantal opties op rij te hebben gezet werd gekozen voor een tocht op het Wolderwijd.

Aanvankelijk werd er veel wind verwacht maar uiteindelijk voeren we uit met een windje van ca windkracht 1. Een rustige tocht, waar Albert voor koos omdat er voor het eerst een beginnende kajakker het grote water op wilde. Roger die zo graag eens mee wilde, moest op het laatste afzeggen vanwege een blessure. Dus ipv met 6 gingen we met 5 mannen te water. Geen vrouwen dus ditmaal, die  varen tegenwoordig Lady’s tours.

Onder Leiding van Albert Eikenaar staken Eric v. Capelleveen, Hans Maarse , Hans Nobbe en Henk Groeneveld  in Zeew0lde van wal. Bijna strak water en lichte bewolking. Bovenlangs het Wolderwijd gevaren en onder een ontluikend zonnetje onze eerste pauze op één van de recreatie eilandjes. Daarna onder de N302 doorgestoken en rond het eiland De Kluut gevaren waar zich een camping met Tipi’s bevindt.

Vervolgens richting Harderwijk en daar aan wal. Even de toerist uitgehangen en waar onze Njord mannen nodig wat zoute haring en kibbeling weg moesten werken. Na een korte wandeling door het stadje,  waar Albert en Eric belangstelling bleken te hebben voor een of ander onduidelijk lingeriewinkeltje, weer in de kajaks waarop de oversteek terug naar Zeewolde werd aangevangen. Inmiddels lekker zonnig eenmaal weer geland op het recreatie strandje konden we ons onder begeleiding van de klanken van een zangeres, van het nabij gelegen restaurant, weer ontdoen van wetsuites, opladen en weer huiswaarts keren. OLYMPUS DIGITAL CAMERA