Njord op de Amsterdamse grachten

Njord op de Amsterdamse grachten

De weersverwachting was niet slecht. Dus maakten we ons op voor een leuk dagje grachten in Amsterdam. Voor foto’s zie http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=167

Op tijd vertrokken we met twee auto’s en 10 kajaks richting Amsterdam waar we startten op de Duivendrechtse kade. Hier hadden we afgesproken met Yvonne die ons na enig zoeken met hulp van Lidy wist te vinden. Een weerzien na lange tijd afwezigheid net terug na een lange reis in Zuid-Amerika en Antartica. Met een toch bewolkte lucht en een fris windje doken we snel de Amstel op waarna we al snel op de Ruysdaelkade zaten en ik al snel de draad kwijt was. Hier en daar een bekende gracht en uiteindelijk via de Brouwersgracht naar de Singel. Daar passeerden we het smalste huis van Amsterdam en vervolgens liep onze weg dood door een bouwobstakel. Iets met de Noord-Zuid lijn of zoiets. Terug en dan maar langs centraal station, waar we ook al niet verder konden. Dus een stukje terug en dan de Herengracht maar op. Ondertussen liet de zon het afweten, Blijkbaar hadden de Amsterdammers wel op mooi weer gerekend want we kwamen de ene na de andere fuifboot tegen. Tel daarbij nog wat pleziervaart en de rondvaartboten bij op en je kunt je voorstellen dat het lekker druk was op de grachten. Verder was het uitzicht fraai op de vele panden en boten aan de waterkant. Leuke variëteit met hier en daar ook een versierde brug en drijvende plantsoenen langs de kademuren.
 
Natuurlijk langs het Rijksmuseum en ook strak langs de prachtige Westerkerk. Minpuntje was het afval dat in het water dreef, op sommige punten een werkelijk zooitje. De meerkoeten maakten van de nood een deugd en gebruikten het plastic maar voor wat aankleding van hun nesten. Vanaf de Herengracht naar de Nieuwe Keizersgracht en vandaar achter Artis langs weer terug naar de Amstel om ons rondje te voltooien. Uiteindelijk werd het een pittige tocht van zo’n 20 km. Waarbij ik Koen en Rick mijn complimenten geef voor uitvaren van deze tocht. Yvonne stond ook haar mannetje weer, hoewel ze toegaf dat het wel pittig was na zo’n lange tijd niet te hebben gevaren.

Een mooie tocht, waarbij veel te zien was en wij ook werden gezien. Het waren vooral de Japanners die ons enthousiast met camera en smartphones op de digitale plaat vast prikten. Wel leuk om ook een beetje op te vallen. Allervriendelijkst heb ik dan ook naar hen terug gezwaaid. Moe en voldaan keerden we terug naar Lochem. Met dank aan Bart en Lidy voor de organisatie.